Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Celtic svladao Rangerse te došao na korak do titule

U sklopu 36 kola škotskog Premiershipa na Celtic Parku odigran je još jedan Old Firm derbi, a ovoga puta Celtic je slavio 2:1 protiv Rangersa, a s obzirom na stanje na terenu, moglo je biti i uvjerljivije.

Uoči ovog dvoboja Celticu je trebala pobjeda kako bi pobjegao Rangersu na +6, te tako praktički osigurao naslov prvaka Škotske. S druge strane je Rangers trebao izvući barem remi kako bi osigurao  šanse za ostanak u igri za prvaka, dok bi pobjedom Rangersa dobili izjednačenje na ljestvici uoči zadnja dva kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u prvoj minuti Celtic je zaprijetio preko Jamesa Foresta koji se našao u šesnaestercu i uputio oštru loptu u peterac, a John Souttar je zamalo matirao vlastitog vratara Jacka Butlanda, no Rangers se spasio i ostalo je 0:0. Pet minuta kasnije opet je Forest pokušao udarcem sa dvadesetak metara, no Butland je intervenirao vršcima prstiju i to skrenuo u korner. Butland je uskoro ponovo bio na mukama jer je dvije minute kasnije Matt O’Riley  zaprijetio iz slobodnjaka, no jak udarac otišao je malo pokraj desne vratnice.

Rangers se u idućim minutama nekako pribrao i u 15. minuti uspio zaprijetiti preko Fabia Silve koji je gađao dalji kut gola Joea Harta, no to je otšlo samo pored gola.  Plavi su se definitivno probudili i gledali smo žustar derbi fantastičnog tempa gdje su obje momčadi izgarale na terenu u svakom duelu. U 20. minuti Silva je zaprijetio glavom nakon centaršuta Dujona Sterlinga, a već u idućoj minuti Celtic je uzvratio preko Calluma Mcgregora, no taj pokušaj otišao je preko vrata.

U 31. minuti dogodila se ponovna opasnost pred golom Rangersa i najveća prilika za Zeleno-bijele do tada. Alistair Johnston je sjajnom loptom pronašao Kiyoga Furuhashija koji je bio u srcu šesnaesterca, te pucao iz prve, no to je majstorski obranio Butland.

Nakon invazije na gol Rangersa “Plavi” su u 35. minuti ipak morali kapitulirati. Mcgregor je sjajnio pronašao O’Rileya koji je bio na desnoj strani šesnaesterca, te je udarcem po zemlji pogodio bliži kut Butlandove mreže za 1:0 prednost Celtica.

Celtic je nakon prvog gola uskoro došao i do 2:0. Cameron Carter-Vickers uputio je sjajnu dijagonalu prema Daizenu Maedi koji je s lijeve strane uputio oštru loptu u šesnaesterac, a stoper gostiju John Lundstram poslao ju je u vlastitu mrežu.

Rangersi su se u 40. minuti vratili u igru. Naš Borna Barišić uputio je lijep centaršut na glavu Sterlinga, a on je glavom dodao do Cyrila Dessersa koji potom matira Harta za 2:1.

Uzbuđenjima ni tu nije bio kraj jer je u sudačkoj nadoknadi Lundstrom zaradio direktan crveni karton nakon što je startao na Johnstona pa su Rangersi u drugom poluvremenu igrali s igračem manje.

U nastavku su domaćini nastavili svoju dominaciju koja im se  skoro isplatila u 51. minuti kada je Mohamed Diomande u šesnaestercu srušio O’Rileya, no isti igrač nije uspio realizirati jedanaesterac kojeg je obranio Jack Butland.

Unatoč tome, domaćini su i dalje neumorno torpedirali gol gostiju, dok su plavi bili u potpuno potređenom položaju, te je Meda u 60 minuti pogodio mrežu, no gol je poništen zbog zaleđa. U 89. minuti Maeda je sjajno primio loptu na prsa i poentirao, no gol mu je poništen i ovog puta. U sudačkoj nadoknadi Adam Idah je imao stopostotnu šansu za 3:1, no to je otišlo pored gola.

Na kraju je susret završio 2:1 za Celtic koji je imao pregršt prilika za povećanje prednosti, ali domaći sastav će biti zadovoljan jer su došli na korak do osvajanja titule. Barišić je za Rangerse igrao do 61. minute.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano