Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Celtic svojoj navijačkoj skupini zabranio dolazak na utakmice

Poznata navijačka skupina Celtica, “Green Brigade” dobila je zabranu odlaska na domaće utakmice do daljnjega. Poništene su im sezonske pretplate zbog, kako klub navodi, konstantnog neposluha prema klupskim pravilima.

Skupina je još otprije imala zabranu odlaska na gostujuće utakmice, no sada je situacija eskalirala. Kap koja je prelila čašu bili su transparenti, zastave i izražavanje podrške Palestini, na što ih je klub više puta upozorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kluba inzistiraju da to nije jedini problem. Kao dodatne razloge navode korištenje pirotehnike na utakmici protiv Feynoorda, nasilan ulazak na stadion protiv Motherwella, ilegalan ulazak na stadion protiv Lazia u svrhu unošenja nedopuštenog transparenta te nasilno ponašanje prema zaštitarima u Edinburghu.

Ova navijačka grupa osnovana je 2006. i svaku se domaću utakmicu pojavljuju na istim mjestima sjeverne tribine. Postali su poznati zbog koreografija i transparenata, a nerijetko iznose svoja politička mišljenja i njihova podrška Palestini nije ništa novo. Već su u nekoliko navrata sankcionirani od strane nogometnih tijela, no ovaj potez kluba zasad je najkontroverzniji.

Komentari

Povezano