Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Celticsi glatko svladali Hawkse za početno vodstvo u seriji

Košarkaši Boston Celticsa su poveli s 1-0 u seriji prve runde doigravanja Istočne konferencije NBA lige svladavši Atlanta Hawkse u svom TD Gardenu rezultatom 112:99.

Celticsi su mnogo bolje započeli susret te su poslije trice Jaysona Tatuma već nakon 9 minuta igre imali dvoznamenkastu prednost od 23:13, a s jednakom razlikom su otišli i na prvi dulji predah. Rezultat prve četvrtine je bio 29:19, a u njoj je prednjačio sjajni Tatum koji je ubacio 13 poena. S druge strane, Hawksi su neuspješno ispucali svih 9 trica, a njihova glavna zvijezda, Trae Young, je prvu četvrtinu okončala sa samo 2 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se mnogo toga promijenilo ni u drugoj četvrtini, a kada su Marcus Smart i Jaylen Brown u dva uzastopna napada postigli dvije trice i tako povećali vodstvo domaćih na osjetnih +17 poslije svega 15 minuta igre, trener Atlante Quin Snyder nije imao drugih opcija nego pozvati još jedan timeout. Kako se poluvrijeme bližilo kraju, tako se vodstvo Bostona povećavalo te su poslije 24 minute košarke vodili s okruglih 30 poena razlike – 74:44. Time su izjednačili rekord franšize po najvećem vodstvu na poluvremenu u doigravanju. Nisu Hawksi imali nikakve šanse protiv “5-out” sistema Bostona i njihovih 60% uspješnosti šuta iz igre (27/45). Celticsi su postigli 9 trica iz 16 pokušaja, dok su Hawksi postigli samo jednu iz isto toliko šuteva.

Zaigrala je Atlanta nešto bolje u drugom poluvremenu pa su, na pogon De’Andre Huntera koji je ubacio 11 poena, treću dionicu dobili s 11 poena razlike, a nakon što je Bogdan Bogdanović postigao 6 uzastopnih poena početkom četvrte četvrtine, zaostatak Hawksa je iznosio samo 12 poena razlike. To je bio poziv na uzbunu Celticsa pa su se mini serijom od 6:0 vratili na komfornih +18 i na koncu upisali pobjedu od 13 poena razlike.

Boston su do pobjede predvodili Jaylen Brown s 29 poena i 12 skokova, Jayson Tatum s 25 poena i 11 skokova te Derrick White s 24 poena i 7 asistencija, dok se kod poraženih istaknuo Dejounte Murray s 24 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Trae Young je postigao 16 poena uz katastrofalnih 5/18 iz igre.

Druga utakmica između ovih ekipa je na rasporedu u noći s utorka na srijedu u 01:00 po našem vremenu.

Komentari

Povezano