Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Celticsi nakon produžetka za 1-0 protiv Pacersa

U noći iza nas je započelo konferencijsko finale Istočne konferencije. U Bostonu se igrala prva utakmica između Celticsa i Indiana Pacersa u kojoj su domaćini nakon produžetka slavili rezultatom 133:128.

Boston, koji je ove godine postao prepoznatljiv po znažnim ulascima u dvoboje, započeo je i ovaj okršaj vrlo koncentirano i efikasno. Domaćini su nakon prve tri minute ostavili protivnike bez poena te poveli s 12:0, no ritam utakmice se ubrzo promjenio. Ubrzo su zube pokazali Pacersi kojima je proradio njihov poletni napad koji ih je doveo do svega -3 pri odlasku na mali odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dionica donijela nam je upravo ono što dva najbolja napada lige imaju za ponuditi – pregršt pogođenih trica te kvalitetno realiziranih šuteva za dva poena. Igralo se u egalu, bez velike promjene razlike nakon prvih 12 minuta, a za izjednačenje na poluvremenu zaslužan je Tyrese Haliburton koji je tricom iz velike daljine utišao publiku TD Gardena.

U ovom iznimno high scoring prvom poluvremenu u kojem smo vidjeli 128 ukupnih poena za goste prednjačio je Turner s 18 poena i četiri skoka i asistencije, dok Celticse predvodile njihove zvijezde Jaylen Brown (14 poena) i Jayson Tatum (11 poena i četiri skoka i asistencije).

U drugom poluvremenu efikasni napadi Celticsa i Pacersa su još funkcionirali, no domaćini su u jednom trenutku u trećoj šihti otišli na čak +13 što je nevjerojatna Indiana sustigla u roku od četiri minute.

Rezultat na početku četvrte bio je 94:93 u korist Celticsa, a cijela dionica se igrala u potpunom egalu, koš za košem. Utakmica se činila skoro rješena kad je Andrew Nembhard šutem s poludistance pogodio za +3 svoje momčadi, no Kelti su imali odgovor u obliku Browna koji je nemogućom tricom izborio produžetak sedam sekundi prije kraja dvoboja.

U produžetku se vidjelo da su gosti po prvi put u utakmici vidljivo mentalno pali, dok su Celticsi u produžetku ponovno pokazali svoju kvalitetu te pobijedili rezultatom 133:128.

Prvo ime Bostona u važnom trijumfu bio je Tatum s 36 poena, 12 skokova i tri ukradene lopte. Izvrsne partije odigrali su i Jrue Holiday (28 poena, sedam skokova i osam asistencija) i Brown (26 poena i sedam skokova).

Tri igrača Pacersa imali su double double učinke, a to su bili Haliburton (25 poena i deset asistencija), Pascal Siakam (24 poena i 12 skokova) i Myles Turner (23 poena i deset skokova).

Celticsi su slavljem poveli 1-0 u seriji, a utakmica broj dva čeka nas u noći s četvrtka na petak u 02:00 h po našem vremenu.

Komentari

Povezano