Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Celticsi slomili otpor žilavih Hawksa

Košarkaši Boston Celticsa su u jedinoj večerašnjoj utakmici NBA doigravanja tijesnom pobjedom na gostovanju u Atlanti izborili plasman u konferencijsko polufinale.

[7] Atlanta Hawks – Boston Celtics [2] 120:128 (2-4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Atlanta Hawksa su spektakularnom tricom Traea Younga u prošloj utakmici u TD Gardenu izborili povratak serije u njihovu State Farm Arenu. I tek što je šesta utakmica krenula, Celticsi devetim poenom Marcusa Smarta već vode dvoznamenkastom razlikom jer semafor nakon manje od 3 minute košarke pokazuje rezultat od 14:4.

Vrlo brzo su domaći košarkaši predvođeni spomenutim Youngom nadoknadili zaostatak te su njegovom tricom i desetim poenom došli do vodstva od 19:18. Na kraju smo u prvoj četvrtini vidjeli 9 trica, a oni koji su postigli jednu više, Boston Celticsi, su ju zaključili vodstvom od 35:34.

Hawksi su do svoje najveće prednosti na utakmici došli novom Youngovom tricom kojom su poveli sa 60:53 četiri i pol minute prije kraja treće dionice, međutim Jaylen Brown i Jayson Tatum odličnom završnicom u kojoj su kombinirano postigli zadnjih 20 poena gostiju donose Celticsima minimalno vodstvo od 68:67 na poluvremenu.

Treća četvrtina je donijela 9 izmjena u vodstvu i 6 izjednačenja, a Hawksi mini-serijom od 6:0 u posljednjih 70 sekundi dolaze do prednosti od 100:98 na ulasku u posljednjih 12 minuta. 22 od 33 poena koliko je Atlanta postigla u trećoj dionici potpisivali su De’Andre Hunter (13) i Dejounte Murray (9) koji nije postigao niti jedan poen u prvom dijelu.

Nijedna momčad nije uspijevala doći do dva posjeda prednosti u četvrtoj četvrtini te se s vodstvom Atlante od 103:100 ušlo u posljednjih 5 minuta, a onda je uslijedila odlučujuća serija Celticsa. Najprije Jaylen Brown pogađa tricu za izjednačenje, nakon čega Al Horford zabija tricu za vodstvo, a Jayson Tatum svojom tricom i zakucavanjem poslije skoka u napadu donosi gostima, ispostavit će se, nedohvatljivih +8.

Na koncu su Celticsi slavili sa 128:120 te su tako postali posljednja momčad s Istoka koja je izborila konferencijsko polufinale u kojem ih čekaju Philadelphia 76ersi. Do večerašnje pobjede su ih predvodili Jaylen Brown s 32 poena, Jayson Tatum s 30 poena, 14 skokova i 7 asistencija te Marcus Smart s 22 poena. Boston je sada na omjeru 23-1 kada i Brown i Tatum postignu po 30 ili više poena (96% pobjeda) te su u konkurenciji svih dvojaca s barem 20 takvih utakmica najbolji u povijesti NBA lige, a slijede ih Michael Jordan i Scottie Pippen s omjerom 18-2 (90% pobjeda).

Kod poraženih je Trae Young ubacio 30 poena uz 10 asistencija te je postao tek drugi košarkaš u povijesti franšize (nakon Boba Pettita) koji je postigao 30 ili više poena na četiri uzastopne utakmice NBA doigravanja, no samo 5 poena je postigao u drugom dijelu, dok je De’Andre Hunter zabio 20 poena.

Boston će u sljedećoj rundi, po treći put u posljednjih 6 sezona NBA doigravanja, igrati protiv Philadelphia 76ersa koje su dobili u posljednje dvije serije.

Komentari

Povezano