Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Celticsi u prvoj utakmici s 22 trice uvjerljivi protiv Heata

Bez svoje prve zvijezde Jimmya Butlera i umorni od dvije play-in utakmice koje su igrali u protekla četiri dana, košarkaši Miami Heata nisu imali šanse na gostovanju kod odmornih Boston Celticsa u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja Istočne Konferencije NBA Lige.

Celticsi su u susret ušli s idejom da bi tricama mogli odvesti susret u svoju korist, a u tome su i uspijevali. Čak 18 od 26 šuteva u prvoj četvrtini bili su za tri poena, ali tek njih šest pronašlo je metu. Ipak, i to je bilo dovoljno da s prednošću 26:21 domaćini odu na prvi odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti princip Celticsi su primjenili i u nastavku, ali puno preciznije jer je svoja četiri šuta za tricu u prve tri i pol minute druge četvrtine pogodio sjajni Sam Hauser, koji je za to nagrađen odlaskom na klupu jer je bilo vrijeme da se na parket vrati Jaylen Brown, bez obzira na loš susret koji je do tada igrao. Bam Adebayo trudio se držati Heat na životu, ali nije imao nikakvu pomoć suigrača, pa je Jayson Tatum odveo domaćine do 50:32 na polovici druge četvrtine, a do poluvremena su gosti s Floride smanjili na prihvatljivijih 60:45.

Briljantnom trećom četvrtinom košarkaši Bostona riješili su susret u svoju korist, ubacivši sedam trica u tom periodu, primivši svega 14 poena i odjurivši na velikih 91:59 uoči posljednjih 12 minuta. Njih je s tri uzastopne trice za goste otvorio Delon Wright, a s nove dvije je četiri minute prije kraja dao Heatu nadu u povratak, smanjivši na 103:88. Ipak, domaćini nisu dopuštali Miamiju niti trunku nade za povratak u susret te na koncu slavili sa 114:94.

Tatum je susret završio s triple-double učinkom od 23 poena te po 10 skokova i asistencija, Derrick White je dodao 20 poena, a Kristaps Porzingis je svoju prvu ikad playoff utakmicu završio s 18 poena, dok je za goste 24 poena ubacio Adebayo. Ukupno su Celticsi ubacili 22 trice uz čak 44% preciznosti, što je i dalje tri trice manje od rekordnih 25 u doigravanju.

Komentari

Povezano