Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cerundolo svladao Musettija u najdužem finalu u povijesti ATP Umaga

Nakon tjedan dana uzbudljivog tenisa u Umagu, došao je kraj najpopularnijem teniskom turniru u Hrvatskoj. U finalu ATP Umaga smo ove godine imali Talijana Lorenza Musettija i Argentinca Francisca Cerundola. Oba igrača smo za vrijeme turnira imali priliku ugostiti u našem Ofenziva Breaku, a danas su nam Lorenzo i Francisco pružili zanimljivo finale.

Prvi set je u potpunosti pripao Musettiju. U prva četiri gema su oba tenisača obranila svoj servis, a onda je Talijan osvojio četiri gema u nizu te slavio 6:2 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu smo gledali izjednačeniji dvoboj gdje je Cerundolo ostvario break prednosti, ali Musetti je u petom gemu uzvratio istom mjerom. Međutim, to nije omelo Argentinca koji je pri rezultatu 5:4 oduzeo servis Musettiju i tako poslao finale u još jedan set.

U posljednjem setu smo gledali odličan tenis gdje su oba tenisača obranili svoj servis u prvih osam gemova. Musetti je uspio doći 5:4 prednosti te je dobio priliku na svom servisu osigurati pobjedu. Tu priliku nije iskoristio jer je Cerundolo izjednačio na 5:5.

U tie breaku je na kraju pobjedu upisao Cerundolo koji je slavio 7:5 i tako osvojio ATP Umag. Cerundolo je ovom pobjedom došao do treće titule u karijeri. Također je nastavio svoj niz bez poraza u Hrvatskoj. Argentinac je osvojio i ITF turnit u Splitu te nikada nije poražen na našem tlu.

Ovo finale će ostati upisano u povijesti kao najduže finale ATP Umaga. Trajalo je tri sata, a do sada su rekord držali Fernando Verdasco i Igor Andreev. Verdasco je 2008. slavio 3:6, 6:4, 7:6 u finalu koje je trajalo dva sata i pedeset minuta.

Komentari

Povezano