Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Česi izborili EURO pa ostali bez izbornika

Nogometna reprezentacija Češke je u ponedjeljak navečer u odlučujućoj utakmici svladala Moldaviju s 3:0 čime je izborila EURO 2024. godine. Ipak, nakon tog trijumfa, Česi su ostali bez izbornika.

Jaroslav Šilhavy je odlučio nakon utakmice dati ostavku na mjestu izbornika Češke koju je obnašao od rujna 2018. godine. Tijekom tih pet godina je poveo svoju momčad na 56 utakmica te je ostvario učinak od 26 pobjeda, 10 remija i 20 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obavijestio sam o tome predsjednika Petra Fousku i prije utakmice. Pritisak je već bio golem, a ponekad ga nisam ni razumio. To je također pridonijelo našoj odluci.”

62-godišnji Šilhavy je na Europskom prvenstvu 2021. godine odveo Češku do četvrtfinala, dok su Svjetsko prvenstvo u Katru preskočili nakon što ih je u polufinalu dodatnih kvalifikacija svladala Švedska s 1:0 pogotkom Robina Quaisona u 110. minuti susreta. Posljednje njegovo reprezentativno okupljanje će ostati upamćeno po incidentu u kojem je trojicu standardnih članova početne jedanaestorke izbacio iz ekipe zbog njihovog izlaska do kasnih jutarnjih sati.

Komentari

Povezano