Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Češka slavi drugo olimpijsko tenisko zlato

Nakon što su 2021. godine u Tokiju Barbora Krejčíková i Kateřina Siniaková osvojile prvo olimpijsko tenisko zlato za Češku, potonja je danas potpisala i drugo. Siniaková je u paru sa svojim partnerom Tomášom Macháčem osvojila zlato u mješovitim parovima.

U tijesnom meču koji je odlučen poslije tri seta, Česi su sa 6:2, 5:7, 10:8 svladali kinesku kombinaciju sastavljenu od Xinyu Wang i Zhizhen Zhanga. Macháč i Siniaková nisu dozvolili niti jednu break loptu protivnicima sve do servisa za tiebreak u drugom setu kada ne iskorištavaju tri gem lopte, a Kinezi spremno koriste prvu i jednu priliku za oduzimanje servisa na meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O pobjednicima je odlučivao meč tiebreak trećeg seta u kojem smo vidjeli festival ”mini-breakova”. Wang i Zhang su poveli s 3:0 uz dva ”mini-breaka” pa su onda Macháč i Siniaková izjednačili na 3:3. Nakon toga gledamo šest uzastopnih poena koje dobiva par na prijemu servisa pa se na drugu promjenu strana odlazi sa 6:6.

Kineski par je do nove prednosti došao ”mini-breakom” za 8:6, no do kraja meča gube četiri poena u nizu i ne uspijevaju osvojiti prvo tenisko zlato za zemlju.

Macháč će imati priliku doći do medalje i u muškim parovima jer sutra zajedno s Adamom Pavlašekom igra meč za broncu protiv Amerikanaca Taylora Fritza i Tommyja Paula.

Dodajmo da su broncu u mixu osvojili Kanađani Gabriela Dabrowski i Felix Auger-Aliassime nakon što su sa 6:3, 7:6 svladali Nizozemce Demi Schuurs i Wesleyja Koolhofa.

Komentari

Povezano