Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Češki klub potpisao igrača koji nikad nije igrao nogomet

Bizarnosti u nogometnom svijetu nimalo ne nedostaje, a nova luda priča nam dolazi iz Češke gdje je klub FK Viagem Ústí nad Labem potpisao 22-godišnjaka koji apsolutno nikada nije igrao nogomet niti svojim izgledom uopće podsjeća na nogometaša. Ústí igra u češkoj trećoj ligi i trenutno je šesti u poretku, s 10 bodova u prvih šest utakmica.

Martin Podhajský nikad nije igrao nogomet i zapravo je student prava te zaposlenik Viagema, tvrtke za nekretnine predsjednika kluba Pemysla Kubana, i tvrtke koja je postala vlasnik ovog kluba prošlog lipnja za iznos od 160.000 eura. Podhajský je postao novi igrač ovog kluba, zahvaljujući tome što je njegov otac klubu poklonio 20.000 eura na ime sponzorstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac je ponudio čelnicima kluba 20.000 eura uz uvjet da mu sin odigra najmanje 10 minuta u sezoni, a uprava je na to pristala. Predsjednik kluba je ovako obrazložio svoj potez:

Nikad nije igrao nogomet. Samo FIFA-u na računalu. S druge strane, nisam još nikada vidio 20.000 eura da se kotrljaju po zemlji. Ako mi netko da novac, pustit ću bilo koga da se pridruži klubu.

Vodit ćemo 3:0, stavit ćemo ga u napad 10 minuta, zamijenit će kapetana Mareša. Ići će na treninge, pripremat će se. Ako je njegov tata tolika budala da će nam dati 20.000 eura za 10 minuta… Žao mi je, ali mi nemamo sponzora.

Planirano je da na jesen počne s treninzima, a na proljeće, kada budemo igrali sedam utakmica zaredom kod kuće, on će itekako utjecati na igru. Sada usklađujemo ugovor, a navijači će ga vidjeti već u prvoj utakmici kod kuće, za sada samo na klupi.

FK Viagem Ústí nad Labem

Ústí nad Labem će domaću premijeru imati tek u petak, 22. rujna kada će ugostiti Teplice Reserve. Iz kluba obećavaju kulturno događanje uz popratni program na prvoligaškoj razini. Momčad trenera Branislava Sokolija je u prvih šest kola morala igrati u gostima zbog rekonstrukcije atletske staze na Gradskom stadionu, a sedmo putovanje čeka ih u petak u Česká Lipu.

Navijači kluba nemaju nikakvih problema s potezom svog predsjednika te ga podržavaju u odluci da angažira Martina koji je već unaprijed dobio pomalo kultni status i s nestrpljenjem se čeka prva domaća utakmica kluba gdje bi on trebao biti na klupi za rezervne igrače.

Komentari

Povezano