Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Četiri igrača Dinama i Hajduka nominirana za nagradu Golden Boy

Međunarodnu nagradu ‘European Golden Boy‘ za najboljeg nogometaša do 21 godine starosti pokrenuo je u jesen 2003. novinar iz Torina Massimo Franchi, nakon prijedloga urednika i izdavača Tuttosporta. Prvi pobjednik bio je Rafael Van der Vaart, koji je osvojio trofej nadmašivši Engleza Waynea Rooneya i Portugalca Cristiana Ronalda. Lista pobjednika uključuje još imena poput Lionela Messija i Kyliana Mbappéa, a prošlogodišnji pobjednik je bio Barcelonin Gavi.

Objavljena je inicijalna lista od 100 nominiranih nogometaša, a ljubitelji nogometa mogu glasati za svoje favorite na stranicama Tuttosporta. Kako glasanje bude odmicalo, lista će se skraćivati do 20 imena, a onda će u studenom 30 novinara odlučiti o pobjedniku i konačnom poretku. Za nominiranje su u obzir uzete utakmice odigrane između početka Svjetskog prvenstva u Katru i 21. kolovoza 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novine koje sada sudjeluju u glasovanju uključuju Bild (Njemačka), Blick (Švicarska), A Bola (Portugal), l’Équipe (Francuska), France Football (Francuska), Marca (Španjolska), Mundo Deportivo (Španjolska), Ta Nea (Grčka), Sport Express (Rusija), De Telegraaf (Nizozemska) i The Times (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Za nas je najzanimljivije da su svoje mjesto na listi pronašla i četiri igrača iz Super Sport HNL:

  • Niko Kristian Sigur (Hajduk)
  • Rokas Pukštas (Hajduk)
  • Luka Stojković (Dinamo)
  • Martin Baturina (Dinamo)

Favorit za osvajanje nagrade je Realov Jude Bellingham, a u pozadini se odvija i pomalo komična priča. Jedan od istaknutijih kandidata za osvajanje nagrade je Barcelonin Alejandro Balde koji je nedavno izjavio da mu se ne sviđa glazba od Taylor Swift. Ova potpuno benigna izjava je izazvala lavinu reakcija njezinih fanova koji su počeli organizirano glasati za Bellinghama kako bi Balde imao što manju šansu za osvajanje nagrade. Srećom, o konačnom pobjedniku bi ipak trebale odlučivati nogometne vještine, a ne glazbeni ukus.

Komentari

Povezano