Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Četvorica Hrvata u osmini finala Osijeka, među njima Poljičak i Mikrut

Hrvatska je u prvom kolu ITF turnira u Osijeku krenula sa šestoricom predstavnika. Svoj nastup u utorak je završio Antonio Voljavec dok su preostala petorica svoje mečeve započeli u srijedu. Prolaz u osminu finala izborila su četvorica. Josip Šimundža, Marino Jakić, Luka Mikrut i Mili Poljičak su svoje mečeve uspješno odradili dok je iskusni Marin Bradarić kod rezultata 3:4 morao predati meč Mirzi Bašiću.

Prvi susjedski “derbi” u kojem je hrvatski predstavnik došao do pobjede imao je Šimundža. On je u prvom kolu igrao protiv Aldina Šetkića, bosanskohercegovačkog tenisača. Splićanin je nastavio solidnu formu na hrvatskim turnirima te je Šetkića svladao s 2-0 u setovima rezultatom 6:3, 6:4. U drugom kolu Šimundžu čeka njegov partner iz konkurencije parova, Mirza Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakić je svoj meč igrao protiv sjeverozapadnih susjeda. Njegov protivnik bio je Slovenac Miha Vetrih. U meču koji je trajao više od tri sata Splićanin je došao do svoje prve seniorske pobjede u karijeri u singlu. U prvom setu je propustio break prednosti te je set izgubio sa 5:7. U drugom setu je on bio taj koji je nadoknadio break zaostatka, ali je kod 5:4 propustio odservirati za set. Ipak, u tiebreaku je sa 7-4 odveo meč u odlučujući set. Posljednja dionica igre donijela je ludnicu. Jakić je imao 5:1 da bi se Vetrih vratio na 5:5 i imao gem loptu.

Tada Splićanin osvaja tri poena u nizu te radi break nakon kojeg iz trećeg pokušaja uspijeva završiti meč iskoristivši svoju treću meč loptu za konačnu pobjedu 5:7, 7:6(4), 7:5. Jakića u drugom kolu čeka okršaj sa šestim nositeljem Dušanom Obradovićem.

Drugi dvoboj sa Slovencima imao je Mikrut. On je igrao protiv Aljaža Jerana. Splićanin koji je prošlog tjedna u svom rodnom gradu igrao finale opravdao je ulogu favorita te je svladao Jerana s 2-0 u setovima.

Prvi set je Mikrut osvojio sa 6:4 iako je imao priliku set završiti i prije dok je u drugom nadoknadio break zaostatka te je na kraju došao do pobjede 6:4, 6:1. U osmini finala čeka ga dvoboj s Filipom Krolom. Njemački predstavnik u Osijeku nastupa s pozivnicom organizatora.

Posljednji Splićanin koji je izašao na teren u Osijeku bio je Poljičak. U posljednje vrijeme Poljičak nema sreće sa ždrijebom te je ovaj put za protivnika imao sedmog nositelja Daniela Pátýja.

Unatoč lošijem ždrijebu Splićanin je u prvom setu pokazao kvalitetu. Nije imao problema na svom početnom udarcu dok je Čehu u više navratu prijetio. Break je napravio kod 4:4 te je nakon toga odservirao za 6:4 i vodstvo od 1-0 u setovima. Poljičak je u drugom setu nastavio s dobrom igrom te je Čehu oduzeo servis kod 2:2. Ipak, već u idućem gemu mu je Pátý napravio rebreak čime je vratio meč u egal. Splićanin se ipak sabrao te je Čehu još jednom oduzeo servis kod 4:4 te na koncu završio meč pobjedom 6:4, 6:4.

Osmina finala u Osijeku igra se u četvrtak, a Hrvatska će osim u pojedinačnoj konkurenciji predstavnike imati i u parovima. Tamo se već zna kako će jedan Hrvat izboriti polufinale budući da Nikola Bašić i Jerko Brkić sa svojim partnerima igraju međusobno u četvrtfinalu.

Komentari

Povezano