Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Četvrti uzastopni prvenstveni remi za neuvjerljivu Rijeku

Subotnji program 11. kola SuperSport HNL-a na Rujevici su zatvorili Rijeka i Varaždin, a nakon 90 minuta tvrde igre, vidjeli smo novi remi, četvrti uzastopni i čak šesti ukupno u prvenstvu za ekipu Radomira Đalovića, koja se ponovno borila s nedovoljnim stvaranjem prilika u završnici.

Treneri obje ekipe zbog ozljeda i kartona imali su problema u sastavljanju početnih postava, pa je tako kod Rijeke umjesto kapetana Smolčića na mjesto desnog beka stao Galešić, a u vrhu napada po prvi puta umjesto ozlijeđenog Andrića od prve minute krenuo je najbolji strijelac prošlosezonske 1. NL Dominik Dogan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Varaždina tiče, zbog kartona nije bilo Belcara i Boršića, ozlijeđen je Duvnjak, pa je tek drugi ovosezonski nastup upisao lijevi bek iz BiH Enes Alić, a na polušpici je od prve minute krenuo Luka Mamić.

Radomir Đalović iznenadio je izdanjem, pojavivši se u zelenom odijelu umjesto uobičajenih sportskih izdanja, no Rijeka u prvim minutama nije iznenadila i prikazala je mnogobrojne boljke u igri koje iskazuje tijekom cijele sezone, počevši od izgradnje igre pa sve do nedovoljne kreativnosti u napadačkoj trećini.

Ipak, i u takvoj igri Rijeka je uspjela stići do vodstva u 14. minuti i to preko neočekivanog junaka Nike Galešića. Oduzetu loptu na sredini terena Riječani su doveli na desno krilo s kojeg je povratnu loptu uputio Toni Fruk, a lijevom nogom današnji desni bek i kapetan domaćina zakucao pored nemoćnog Zelenike za 1:0.

Nije se petnaestak minuta događalo gotovo ništa osim što je Rijeka Varaždinu gotovo u potpunosti prepustila posjed lopte, a kazna za to stigla je u 30. minuti.

Michele Šego po lijevoj strani prošao je između Pašalića i Galešića kao da ih nema te uputio udarac prema golu koji je iz velike blizine završio na ruci Petroviča, pa sudac Toni Dadić nije imao prevelikih dvojbi nego li pokazati na bijelu točku s koje je precizan bio sam Šego za izjednačujućih 1:1.

Do kraja poluvremena nije se previše događalo, pa se na odmor otišlo s navedenih 1:1, a što je o izdanju svoje ekipe mislio Radomir Đalović dovoljno govori činjenica kako je napravio neortodoksnu trostruku izmjenu, iz igre izvadivši Radeljića, Petroviča i Dogana, umjesto kojih su na terenu drugih 45 minuta biti Smolčić, Selahi i Perica.

Bez obzira na to, nije se u nastavku događalo ništa različito od onog u prvom dijelu, a prvi udarac na gol u 51. minuti je uputio Alić iz velike udaljenosti, no Zlomislić je bio spreman i obranio bombu beka Varaždinaca. Malo je nedostajalo Poldrugaču da Varaždince dovede u vodstvo, no bio je za malo prekratak na katastrofalnoj povratnoj lopti Majstorovića prema Zlomisliću, koju je vratar Rijeke ipak nekako uspio spasiti.

Uzvratila je Rijeka karakterističnim prodorom Pašalića po desnom krilu i povratnom loptom za Pericu, no udarac zadarskog napadača odsjeo je u bloku sjajnog Lamine Baa. Tek nekoliko minuta kasnije imao je napadač Rijeke novu veliku priliku nakon što je presjekao lošu povratnu loptu varaždinskog veznog reda, no reagirao je ishitreno i uputio slabašan udarac kojeg je Zelenika zaustavio bez ikakvih problema.

Kako su minute odmicale, tako je Varaždin bio sve discipliniraniji i povučeniji, dok je Rijeka počela stihijski pritiskati i prebacivati težište igre na polovicu gostiju, a posljedica su bile dobre prilike i poluprilike Jankovića, Smolčića, a u jeku napada stigao je i nešto dulji prekid nakon čvrstog sudara glavama Perice i Baa. Na licima i dresovima oba igrača pojavilo se nešto krvi, a nakon nekoliko minuta i liječničke intervencije, oba su igrača dobila omotane glave.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, a zvižduci malobrojne publike na Rujevici rekli su dovoljno o tome što domaća publika misli o večerašnjem izdanju svojih ljubimaca.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano