Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea i Liverpool remizirali na Stamford Bridgeu

Derbi prvog kola Premier lige odigrali su na Stamford Bridgeu Chelsea i Liverpool. U uzbudljivoj utakmici na kraju nije bilo pobjednika te je završilo 1:1.

Prvo uzbuđenje na utakmici vidjeli smo u 12. minuti. Nakon brze kontre Liverpoola lopta je došla do Mohammeda Salaha čiji udarac s ruba kaznenog prostora završava na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to samo najava onoga što je uslijedilo u 19. minuti. Salah je primio loptu na desnom krilu i poslao fantastičnu loptu na drugu stativu za Luisa Diaza koji zabija za 1:0 Liverpoola.

U 29. minuti u strijelce se upisao i Salah nakon sjajnog dodavanja Trent Alexander-Arnolda. Ipak, nakon intervencije VAR sobe označeno je zaleđa i ostalo je samo 0:1 za Liverpool.

Chelsea se vraća u igru u 37. minuti. Liverpoolova obrana je loše očistila loptu nakon kornera te ona dolazi do Bena Chilwella. On ju vraća u kazneni prostor gdje je sam ostao Axel Disasi koji golom obilježava službeni debi za klub.

Činilo se kako je dvije minute kasnije Chelsea kompletirao preokret. Enzo Fernández je dao lijepu loptu za Chilwella koji zaobilazi Allisona i zabija za 2:1. No, Chilwell je bio u nedozvoljenoj poziciji pa je gol poništen nakon intervencije VAR-a.

Mogao je Chelsea u 44. minuti postići gol koji bi im osigurao da s vodstvom otiđu na predah. Reece James je probio stranu i poslao loptu u sredinu za Nicolasa Jacksona koji iz dobre pozicije puca visoko preko gola.

Prvu prijetnju u drugom dijelu imao je Liverpool u 49. minuti. Jota je nakon kornera vratio loptu do Virgila van Dijka čiji odličan udarac s ruba kaznenog prostora odlazi malo preko gola.

Nakon toga uzbuđenja nije bilo sve do 71. minute. Tada Jackson bježi obrani Liverpoola i dolazi oči u oči s Allisonom. Jackson je pucao ravno u Brazilca koji je spasio Liverpool od zaostatka.

Posljednju prijetnju na susretu imao je Darwin Nunez u trećoj minuti sudačke nadoknade. On se izborio za prostor i pucao s ruba kaznenog prostora, no njegov udarac je od bloka otišao malo pored gola.

To je bilo to od ove zanimljive utakmice koja se ipak smirila u drugom dijelu. Činilo se kako su obje ekipe zadovoljne s remijem te je ostalo 1:1. I jedni i drugi su pokazali dosta pozitivnih stvari, ali i obrambenih propusta koje će morati popraviti u nastavku sezone.

Komentari

Povezano