Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea i Man Utd teškom mukom do četvrtfinala, Liverpool prošao na pogon “klinaca”

U srijedu su se odigrale preostale utakmice osmine finala engleskog FA kupa. Neki od favorita svoj su prolazak u četvrtfinale ostvarili teže od očekivanog.

U utakmici koja je krenula u najranijem terminu mogli smo vidjeti izrazito zanimljiv dvoboj između Chelseaja i Leeds Uniteda. Utakmica je već u 8. minuti krenula prema tome da bi svaki neutralni gledatelj mogao uživati. Gosti iz Leedsa su preko Matea Josepha prešli u vodstvo. Joseph je iskoristio poigravanje i loš izlazak iz pritiska za matiranje povratnika na gol Bluesa, Roberta Sancheza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su se već u 15. minuti vratili na 1:1 preko Nicolasa Jacksona, a kasnije su u 37. minuti potpuno preokrenuli rezultat golom Mykhaila Mudryka.

Leeds na izjednačenje u drugom poluvremenu nije trebao dugo čekati. Već u 59. minuti ponovo je strijelac bio Joseph koji je zabio glavom na lijepu asistenciju Jaidona Anthonyja.

Chelsea se do kraja utakmice uspio pribrati iako su obje ekipe imale po nekoliko prilika za povesti 3:2. Ipak je Chelsea na kraju u 91. minuti preko Conora Gallaghera došao do pobjede kojom su izborili svoje mjesto u četvrtfinalu gdje ih već čeka Leicester City.

Nottingham Forest i Manchester United odigrali su izjednačenu utakmicu koja se tek odlučila na kraju golom iz prekida. Gol je zabio igrač koji je navikao zabijati u bitnim momentima. Casemiro je na ubačaj Bruna Fernandesa reagirao najspretnije te je glavom poslao loptu iza Matta Turnera. Gol se priznao tek nakon duge VAR provjere gdje nismo sigurni je li se gledalo zaleđe Casemira ili se gledao utjecaj Raphaela Varanea iz zaleđa. United je ovom pobjedom osigurao veliki derbi s Liverpoolom koji je svladao Southampton s izmiješanom ekipom. Prve golove za Redse zabili su Velšanin Louie Koumas te mladi Englez Jayden Danns koji je zabio dva pogotka.

U posljednjoj utakmici osmine finala Wolves je svladao Brighton golom Maria Lemine u 2. minuti. Wolvesi u četvrtfinalu dočekuju ekipu koja je prva osigurala mjesto među najboljih osam, ekipu Coventry Cityja.

Četvrtfinalne utakmice na rasporedu su za vikend 16. i 17.3.

Komentari

Povezano