Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea i Manchester City remizirali u ludom derbiju sa osam pogodaka

12. kolo Premier lige su na Stamford Bridgeu zatvorili Chelsea i Manchester City koji je imao priliku odvojiti se na prvom mjestu prvenstvene ljestvice. Gosti su poveli u 25. minuti kada je Erling Haaland izborio kazneni udarac kojeg je i sam realizirao za 0:1. Chelsea je uzvratio udarac četiri minute kasnije kada je Thiago Silva glavom pospremio ubačaj iz kornera koji je uputio Conor Gallagher.

U 37. minuti je Chelsea došao i do preokreta. Joško Gvardiol je loše reagirao što je iskoristio Reece James koji asistira na drugoj stativi Raheemu Sterlingu za četvrti ligaški pogodak bivšeg igrača Manchester Cityja. Na poluvrijeme se ipak otišlo s izjednačenim rezultatom jer je nakon kombinacije iz kornera Manuel Akanji glavom pospremio ubačaj Bernarda Silve za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena je City opet došao u vodstvo. Haaland se riješio Caiceda na centru, uputio loptu Fodenu koji je dodaje Alvarezu. Argentinac je uputio ubačaj na drugu stativu koju je na kraju Norvežanin s(p)retno spremio u mrežu za 2:3 i svoj drugi pogodak na susretu.

U 67. minuti se ponovno vratio Chelsea. Gallagher je pucao van kaznenog prostora što je obranio Ederson, ali lopta se odbila do Nicolasa Jacksona koji nije imao težak zadatak pospremiti loptu u mrežu za 3:3. U 86. minuti je City ipak došao do pogotka koji im je osigurao pobjedu. Lopta se na dvadesetak metara odbila do Rodrija koji je pucao te je njegov udarac od Thiaga Silve završio u maloj mreži gola Sancheza za 3:4.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj jer je u trećoj minuti sudačke nadoknade Ruben Dias srušio Armanda Broju za kazneni udarac Chelsea i priliku da domaća momčad izvuče bod. Cole Palmer je izveo kazneni udarac i neobranjivo zabio protiv bivšeg kluba za konačnih 4:4.

Ovo je prva utakmica između Chelseaja i Manchester Cityja u kojoj su obje strane postigle 3+ gola od studenog 1960. (Chelsea je tada slavio 6:3). City je otišao iz Londona kao prva momčad u Premier ligi. S druge strane, Chelsea je i dalje klub koji se nalazi po sredini tablice.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano