Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea na krilima Sterlinga svladao Luton

Treće kolo Premier lige su otvorili Chelsea i Luton Town na Stamford Bridgeu od 21 sat.

Chelsea je furiozno krenuo u utakmicu te je već u 7. minuti imao odličnu šansu preko Raheema Sterlinga, međutim vratar Lutona Thomas Kaminski je sjajno obranio udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15. minuti su Plavci lijepo kombinirali te u nekoliko dodavanja došli iz svoje trećine u suparničku, lopta je završila u nogama kod Enza Fernandeza koji snažno puca, no pogodio je prečku.

Samo minut kasnije, Chelsea je došao u zasluženo vodstvo. Sterling je krenuo s desne strane okomito na gol Lutona, uspio se riješiti nekoliko čuvara, izbaciti loptu na lijevu nogu i matirati Kaminskog za 1:0. Fantastična solo akcija!

Nakon početnog jakog ritma utakmice i gola Chelsea, ritam utakmice je ipak pao. Domaćini su i dalje bili bolja momčad, držali su posjed lopte, ali bez ikakve stvorene konkretne šanse do kraja prvog poluvremena. Gosti su inferioran suparnik bili čitavo prvo poluvrijeme.

Na predah se otišlo s prednošću za Chelsea rezultatom 1:0.

U 49. minuti je Chelsea bio jako blizu povećanja vodstva. Gosti su izgubili loptu na sredini terena, kradljivac je bio Chilwell koji je odigrao dupli pas s Nicolasom Jacksonom, sjurio se sam prema golu Lutona, no samo iz njemu poznatih razloga se odlučio na asistenciju umjesto šut ka golu, a obrana Lutona je to izbila u korner. Odmah nakon kornera je uslijedila nova šansa domaćina kada je lopta došla do Jacksona nakon nespretnog izbijanja lopte gostiju, međutim nije uspio realizirati sjajnu šansu.

Tri minute kasnije smo opet vidjeli duel Jackson i Kaminski, a vratar je ponovo odnio pobjedu.

U 61. minuti je Luton stigao do svoje prve konkretne šanse na susretu, Ryan Giles je primio loptu na rubu šesnaesterca, zatim je uputio šut koji je bio djelomično blokiran, no vratar Chelsea Robert Sanchez je ipak ostao pribran u nezgodnoj situaciji i uspio obraniti šut.

U 66. minuti je Jackson sjajno poslao dubinsku loptu za Sterlinga koji je jako loše zahvatio loptu i pucao je pored gola.

Chelsea je došao u 69. minuti do povećanja vodstva. Plavci su na desnoj strani kombinirali, lopta je došla do Malo Gustoa koji je poslao prizemni oštar pas u protivnički šesnaesterac, a Sterling se po drugi put upisao u rubriku strijelaca, a Gusto po drugi put u rubriku asistenata susreta.

Točku na i susreta je u 75. minuti je stavio Jackson. Enzo je poslao loptu na desnu stranu do Sterlinga koji je ubacio i uz malo sreće se lopta dovoljno odbila od braniča Lutona i taman stigla na noge Senegalca koji je zabio svoj prvijenac za Plavce i rezultat 3:0.

U 84. minuti su Plavci još jednom krasno u 3 dodavanja došli u odličnu šansu za pogodak. Enzo je poslao loptu na lijevu stranu do Chilwella koji je zatim dodao na povratnu do Conora Gallaghera, međutim njegov udarac je Kaminski uspio ukrotiti.

Do kraja susreta više nije bilo konkretnih šansi. Chelsea je rutinski pobijedio i upisao svoju prvu pobjedu ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano