Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea osvojio bod na Etihadu

U 25. kolu na Etihadu su snage odmjerili Manchester City i Chelsea. Građani su u ovoj utakmici imali imperativ pobjede budući da su njihovi konkurenti svoj posao odradili u ranijim terminima subotnje Premier lige.

Utakmica je počela standardnim ispitivanjem snaga gdje je City preuzeo posjed. Na prvu priliku se čekalo 12 minuta kada Haaland glavom loptu šalje preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Londona su City većinu vremena držali na distanci, ali su i sami pokazali kako nisu došli biti bezopasni. U 23. minuti Nicolas Jackson je pobjegao obrani Cityja i izašao 1-na-1 s Edersonom, ali se spetljao te mu je Brazilac pokupio loptu.

U 33. minuti Jackson se nalazi u ulozi asistenta, a Sterling ponavlja grešku svog suigrača te je i njemu Ederson pomutio planove.

Idućih deset minuta proteklo je u sličnom tonu kao i početnih deset minuta. City je držao posjed, a Chelsea je čekao na prilike iz srednjeg i niskog bloka. Sve do 42. minute nije bilo prilika, kada su u reprizi akcije iz 33. minute obrani Cityja pobjegli Sterling i Jackson. Jackson je još jednom podvalio loptu za Sterlinga koji vara Walkera i zabija svom bivšem klubu za 0:1.

Nakon gola, domaćini su ubacili u brzinu više, ali do poluvremena nisu uspjeli stvoriti šansu, ponajviše zbog dobrih čišćenja Axela Disasija.

Drugo poluvrijeme je krenulo puno bržim tempom nego prvo. Već u prvih pet minuta su nekoliko puta bili u kaznenom prostoru Bluesa. Tražili su i jedanaesterac Sterlinga na Walkeru, ali sudac Madley je svirao prekršaj Walkera te je njegovu odluku VAR podržao.

Chelsea je mogao u 56. minuti i povećati prednost, ali je Ederson obranio zicer Sterlingu pa potom i na odbijenoj lopti bio spreman obraniti Chilwellov udarac. Osim toga, imali su šansu u kojoj su redom Nkunku, Enzo Fernández i Jackson donosili krive odluke, ali i da su donijeli prave odluke, gol bi se poništio zbog zaleđa.

Građani su u drugom poluvremenu bili znatno opasniji, ali Haaland je danas imao off day. U 65. minuti Doku mu podvaljuje loptu, ali Petrović mu brani udarac. Desetak minuta kasnije, Kevin De Bruyne mu servira loptu na pladnju, Haaland glavom još jednom šalje preko gola.

Norvežanin ipak neće biti tragičar današnjeg dvoboja jer ga je „izvukao“, pa ne možemo baš reći neočekivani, strijelac. Rodri je na odbijenoj lopti nakon udarca Kylea Walkera još jednom u velikoj utakmici donio bod Cityju.

U ostatku utakmice nije bilo velikih prilika, ali su na isteku nadoknade domaći u gužvi tražili jedanaesterac. Bilo je tu igranja rukom i Diasa i Colwilla pa je VAR odlučio da ipak nema dovoljno materijala za jedanaesterac.

Chelsea je tako nakon ove utakmice nastavio crni niz od devet utakmica bez pobjede protiv Cityja. Posljednju pobjedu su ostvarili u finalu Lige prvaka 2021. City je svoj niz neporaženosti produžio na 15 utakmica, ali mogu žaliti jer su sada prije zaostale utakmice protiv Brentforda ostali na 3. mjestu prvenstvene tablice. Mateo Kovačić nije ulazio u igru, a Joško Gvardiol zbog ozljede nije bio u sastavu.

Komentari

Povezano