Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea promašivao, Liverpool nije ni pokušavao

Graham Potter je otišao, no njegov duh je i dalje ovdje. Barem se tako činilo nakon odigrane utakmice Chelseaja i Liverpoola koja je završila 0:0. Novi trener Chelseaja, Bruno Saltor, možda na neki način može i biti zadovoljan s bodom jer kako je i sam priznao, nikada u životu nije ni izabrao prvih 11 za neku utakmicu, a kamoli je vodio. Međutim, Chelsea ipak može žaliti za sva tri boda jer su imali dovoljno šansi za kazniti Liverpool.

U prvih šest minuta je Chelsea imao dvije dobre prilike koje nisu iskoristili Joao Felix i Mateo Kovačić. Joel Matip i Ibrahima Konate su nekako spašavali vlastiti gol, a učinio je to i Alisson par minuta kasnije kada je u njega pucao Kai Havertz iz dobre pozicije. Chelsea je u sredini dominirao, a ključan čovjek te dominacije je bio N’Golo Kante koji je igrao kao da nikada nije bio ozlijeđen. Prilike su se nizale, a u 26. minuti je stigao i gol Reecea Jamesa koji je poništen zbog milimetarsko zaleđa Enza Fernandeza.

Liverpool je tek u zadnjim minutama prvog poluvremena nešto pokušavao, no nedostajalo je fluidnosti, kreacije i završnice. Jurgen Klopp je napravio šest promjena u prvih jedanaest, no pisati o problemima igre Liverpoola je pomalo nalik na film “Beskrajni dan” jer bi vam napisali istu stvar koju pišemo već zadnjih par mjeseci.

Chelsea je bio bolja momčad u prvih 45 minuta, a tako su izgledali i u nastavku. Još jednu veliku šansu je imao Kovačić, no njegov udarac je otišao preko gola. U 50. minuti je Chelsea postigao pogodak, no još jednom je poništen. Udarac Havertza brani Alisson, no lopta se odbija do Havertza koji ovoga puta posprema loptu u mrežu. VAR je naknadno utvrdio da je pri tom odbijancu Havertz igra rukom pa Chelsea i dalje ostaje na nuli.

S tim poništenim golom se nekako i zaključila utakmica. Većih prilika nije bilo te je susret sve više izgledao kao ono što na tablici je – susret dva kluba sredine lige. Chelsea može biti zadovoljan angažmanom nekih igrača, brojem kreiranih prilika te defenzivnom stabilnošću, no problemi u realizaciji nisu nestali preko noći.

Kod Liverpoola pak sve po starom. Pročitate li tekst o njihovom susretu sa Cityjem, Realom ili nekim trećim, nećete pronaći prevelikih razlika. Ovo je bila treća utakmica zaredom da u drugom poluvremenu nisu pucali više od jednom. U tih 135 minuta nogometa su akumulirali xG od 0.1 što je tragično. Uz sve te probleme, na papiru čak i dalje imaju šansu loviti 4. mjesto lige, no za tako nešto, možda trebaju ponovno barem pokušati pucati po golu.

Ostali susreti:
Bournemouth – Brighton 0:2
Leeds – Nottingham Forest 2:1
Leicester – Aston Villa 1:2

Komentari

Povezano