Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea prosuo pobjedu protiv Arsenala

Derbi dana, ali slobodno rečeno, i derbi cijelog kola engleske Premier lige između Chelseaja i Arsenala je završio podjelom bodova nakon što su “Topnici” uspjeli nadoknaditi zaostatak od dva gola pred sam kraj utakmice.

Chelsea je mnogo agresivnije i življe počeo ovaj meč uz nekoliko opasnih napada koji su doveli do iznuđenja jedanaesterca u 15. minuti, koji je Cole Palmer vrlo sigurno iskoristio za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena nije bilo nikakvih uzbuđenja, što je donekle i bio plan Mauricija Pochettina, s obzirom na današnju postavku igre koja je ugušila Arsenalov vezni red i doslovno ostavila Roberta Sáncheza bez posla u prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme je ekspresno otvorio Mihajlo Mudrik čiji je očigledan centaršut završio u mreži Davida Raye, nakon što je lopta naglo skrenula u jednom trenutku.

“Plavci” su imali totalni momentum i zadali vodu u uši gostima, koji su nudili mogućnost da se susret potpuno riješi, naročito preko nekoliko grešaka Raye, ali se ništa nije iskoristilo.

Da stvari postanu zanimljive, potrudio se vratar Sánchez koji je u bizarnoj situaciji dodao loptu direktno u noge Declanu Riceu, ovaj s nekih 25 metara pospremio loptu u prazan gol. Samo nekoliko minuta kasnije Leandro Trossard iskoristio je neopreznost zadnje linije domaćih za konačnih 2:2.

Iako danas nisu pokazali najbolje, nogometaši Arsenala iz ovog duela odlaze puno zadovoljniji, dok će se u taboru ekipe sa Stamford Bridgea osjećati gorak okus u ustima, znajući da su svojim greškama prosuli već upisanu pobjedu nad ljutim rivalom.

Komentari

Povezano