Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea šesticom deklasirao Everton uz četiri gola Palmera

U posljednjoj utakmici 33. kola Premier Lige, Chelsea je na Stamford Bridgeu razbio Everton rezultatom 6:0. Fantastični Cole Palmer postigao je poker golova, a u listu strijelaca upisali se se Nicolas Jackson i Alfie Gilchrist. Bluesi su odigrali vjerojatno i najbolju utakmicu u ovoj sezoni, dok će se gosti iz Liverpoola sigurno zapitati što im se dogodilo na Stamford Bridgeu.

U 13. minuti utakmice Chelsea je došao do prednosti. Palmer je ponovno pokazao svu raskoš svojega talenta. Palmer je s nekoliko finti zavezao u čvor obranu Evertona te je s ruba kaznenog prostora odmjerenim udarcem svladao nemoćnu jedinicu engleske reprezentacije, Jordana Pickforda. Za ovog sjajnog mladog engleskog nogometaša bio je to 17. pogodak u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta kasnije, Palmer je stigao i do svog 18. pogotka u prvenstvu. Sjajno su kombinirali igrači Chelseaja po desnoj strani, Mykhaylo Mudryk poslao je oštru loptu u peterac, gdje se u gužvi najbolje snašao Palmer.

Današnjim golovima Cole Palmer upisao se u povijest svojega kluba, postavši prvim igračem koji je zabio gol na sedam uzastopnih utakmica na Stamford Bridgeu.

Nakon manje od pola sata igre, Palmer je stigao do savršenog hat-tricka. Pickford je teško pogriješio u predaji lopte, lopta je došla do Palmera koji je s 30 metara sjajnim lobom pogodio prazna vrata Evertona.

U 44. minuti, Pickford i po četvrti put morao po loptu u mrežu. Marc Cucurella ubacio je s desne strane, Nicolas Jackson fenomenalno je primio loptu, okrenuo se oko sebe dok su ga Evertonovi igrači samo gledali te je zakucao loptu u prvi kut vratara Evertona.

U 64. minuti, Palmer je došao i do pokera golova. Noni Madueke iznudio je kazneni udarac, a Palmer je bio siguran te je poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

Ono što je svakako obilježilo ovaj kazneni udarac je svađa igrača Chelseaja koji se nisu mogli dogovoriti tko će ga izvesti. Agonija Evertona dodatno se produbila u 90. minuti kada je Alfie Gilchrist, koji je ušao u igru samo minutu ranije, zabio za ogromnih 6:0.

Chelsea se s nova tri boda približio pozicijama koje iduće sezone vode u Europu, dok Evertonu prethodi grčevita borba za ostanak u ligi. Palmer je odigrao utakmicu za povijest te je zasigurno zadao Garethu Southgateu slatke brige oko slaganja momčadi za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano