Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea svladao Tottenham u najluđoj utakmici sezone

11. kolo engleske Premier lige zatvorili su gradskim derbijem Tottenham i Chelsea. Tottenham je u ovaj susret ušao u sjajnom formi s četiri pobjede u nizu. Chelsea je u prošlom kolu na domaćem terenu poražen od Brentforda. U ludoj utakmici s dva crvena kartona Tottenhama, Chelsea je došao do 4:1 pobjede.

Već u šestoj minuti Tottenham dolazi do vodstva. Dejan Kuluševski je dobio loptu na krilu i pucao prema golu. Lopta se odbila od Levija Colwilla i tako prevarila Roberta Sáncheza i završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je došao blizu izjednačenja u 12. minuti. Tada je Guglielmo Vicario sjajno obranio udarac Nicolasa Jacksona iz neposredne blizine.

Dvije minute kasnije Tottenham dolazi do drugog gola. Heung-Min Son je dovršio lijepu akciju domaćih, ali nalazio se u zaleđu tako Tottenham ipak nije udvostručio vodstvo.

Svoj prvi gol na utakmici Chelsea je zabio u 21. minuti. Tada se nakon karambola u kaznenom prostoru lopta vratila Raheemu Sterlingu koji ju šalje u mrežu. No, ponovno je intervenirao VAR te je gol poništen zbog igranja rukom Sterlinga.

Već kaotičnih prvih pola sata došlo je do kulminacije u 28. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Moisésa Caiceda koji s dvadesetak metara sjajno pogađa za 1:1. No, nije sve tako jednostavno. Gol je poništen zbog zaleđa Jacksona za kojeg je procijenjeno kako je utjecao na Vicarija.

Tu nije bio kraj događanjima u toj situaciji. Ranije u toj akciji Cristian Romero je brutalno nagazio Enza Fernándeza u kaznenom prostoru. Nakon što je VAR pregledao tu situaciju, Romero je zaradio izravni crveni karton i pokazano je na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Cole Palmer koji tako ipak vraća Chelsea u igru.

U 37. minuti Jackson nakon brze kontre zabija, ali je Sterling u začetku akcije bio u zaleđu tako da nije bilo ništa od vodstva gostiju. Nakon toga utakmica se smirila te se bez većih uzbuđenja nakon čak 12 minuta nadoknade otišlo na predah. Bilo je to definitivno najluđe prvo poluvrijeme ove sezone.

U 55. minuti Tottenham ostaje s devetoricom na terenu. Destiny Udogie radi neoprezan start i tako je zaradio drugi žuti karton. Odmah iz tog slobodnog udarca Jacksonov udarac iz blizine s crte čisti Pierre-Emile Højbjerg.

Novu veliku priliku Chelsea je propustio u 68. minuti. Marc Cucurella je pobjegao visoko postavljeno obrani Tottenhama i izašao sam pred Vicarija. Talijan se bacio Španjolcu pod noge i sjajno obranio njegov udarac.

Chelsea je napokon iskoristio brojčanu prednost u 75. minuti. Ovoga puta je Sterling pobjegao obrani Tottenhama i vratio povratnu loptu za Jacksona koji napokon zabija na ovoj utakmici.

Umalo je Tottenham četiri minute kasnije s dva igrača manje došao do poravnanja. Eric Dier je nakon slobodnog udarca poslao loptu u mrežu, ali je bio u malom zaleđu. U 87. minuti iz gotovo identične situacije Rodrigo Bentancur je poslao loptu malo pored gola.

U 94. minuti Chelsea potvrđuje pobjedu. Nakon što je Sanchez obranio udarac Sona uslijedila je kontra Chelseaja koju je na asistenciju Conora Gallaghera dovršio Jackson. Senegalac je hat-trick kompletirao tri minute kasnije nakon još jedne kontre.

Uspio je tako Chelsea teškom mukom doći do pobjede. Tottenham nije odustajao od svoje ideje niti s dva igrača manje, ali su ipak na kraju morali potpisati uvjerljivi poraz.

Komentari

Povezano