Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chelsea svladao Leicester za polufinale FA kupa, Disasi postigao komičan autogol (VIDEO)

Nakon što su jučer Coventry i Manchester City izborili svoje mjesto u polufinalu FA kupa, danas su na Stamford Bridgeu svoju kartu za Wembleytražili Chelsea i Leicester. Gosti su trenutno prva ekipa Championshipa te su u prvom poluvremenu svoje najbolje prilike za postići pogodak kada bi vratar Chelsea Robert Sanchez nespretno izlazio na ubačaje te bio neoprezan u posjedu.

Unatoč nekoliko loših reakcija njihovog vratara, Chelsea je imao posjed te je poveo u 13. minuti. Nicolas Jackson je prošao po desnoj strani i u kaznenom prostoru pronašao Maca Cucurellu koji je iz neposredne blizine zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 26. minuti je Abdul Fatawu Issahaku srušio Raheema Sterlinga te je Andy Madley pokazao na bijelu točku. Prvi izvođač penala je Cole Palmer koji je bio u tom trenutku na terenu, ali penal je na kraju izveo Sterling koji je jako loše izveo penal  te ga je obranio Jakub Stolarczyki. Sterling je nastavio loš niz u 44. minuti kada je izašao jedan-na-jedan s vratarom, ali Englez je promašio okvir gola.

Sterling se na kraju iskupio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Probio je lijevu stranu i u sredini pronašao Palmera koji postiže pogodak za 2-0 što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Chelsea je sve dobro iz prvog dijela prosuo u prvih 15 minuta drugog poluvremena. U 51. minuti je Axel Disasi pod blagim pritiskom neshvatljivo poslao povratnu loptu koja je otišla preko Sancheza i u mrežu Chelsea za 2-1. Desetak minuta kasnije je Stephy Mavididi na lijevoj strani izbacio Malo Gusta i sjajno pogodio suprotan kut gola za 2-2 i povratak Leicestera u igru.

Autogol Disasija pogledajte OVDJE.

Idući ključan trenutak je bio u 73. minuti kada se Jackson odlično riješio čuvara i sjurio prema golu, ali s leđa ga je srušio Callum Doyle te je branič Leicestera dobio crveni karton. S igračem više je Chelsea pokušao doći do gola za pobjedu te su u 92. minuti došli do njega.

Joker s klupe Carney Chukwuemeka je odigrao sjani dupli pas s Palmerom pa mirno matirao gostujućeg vratara za konačnih 3-2. U 98. minuti su domaći izašli u kontru koju je sjajnim dribligom i odličnim udarcem završio Noni Maudeke za konačnih 4-2 i prolaz Chelsea u polufinale FA Kupa. Posljednji putnik u polufinale će se saznati danas kada na Old Traffordu igraju Manchester United i Liverpool.

Komentari

Povezano