Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chicago White Sox postali najlošija momčad u povijesti lige

Chicago White Sox postigli su neslavni rekord u modernoj povijesti Major League Baseballa, upisavši najviše poraza u jednoj sezoni otkad je moderne ere bejzbola.

MLB povijest dijeli na razdoblje u 19. stoljeću te modernu eru koja započinje 1900. godine, pri čemu White Soxi imaju sreću da je 1899. godine postojala jedna ekipa koja je u ligaškom dijelu uspjela postići lošiji rezultat od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili su to Cleveland Spidersi, koji su uz 20 pobjeda upisali i 134 poraza, što je rekord kojeg neće dostići čak niti White Soxi, s obzirom na to da je do kraja regularnog dijela prvenstva ostalo još 2 utakmice.

Tijekom godine, momčad iz Chicaga se suočila s brojnim problemima, uključujući ozljede, nedostatak konzistentnosti što je utjecalo na lošu igru te rezultiralo ovim katastrofalnim ishodom. Unatoč naporima da se sezona preokrene, ekipa je na terenu često izgledala kao da se tek okupila pa trenutnih 39 pobjeda i 121 poraz zapravo nije nikakvo iznenađenje.

White Soxi su ovime prestigli dosadašnjeg negativnog rekordera moderne ere, New York Metse, koji su 1962. godine ubilježili 40 pobjeda i 120 poraza

Uprava je svjesna loše izvedbe i nagovještava promjene kako bi se iduće godine vratili u konkurenciju i obnovili ugled ove povijesne franšize stare 120 godina, poznate po osvajanju World Seriesa 1906., 1907. i 2005. godine, koja je ipak najpoznatija po Black Sox skandalu iz 1919. godine nakon kojeg su osmorica igrača osuđena za namjerno puštanje utakmica u dogovoru s kladioničarima.

Komentari

Povezano