Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chiefsi i Dolphinsi odigrali četvrtu najhladniju NFL utakmicu u povijesti

Polarna hladnoća okovala je većinu Kanade, SAD-a, pa čak i Meksika snijegom, ledom i rekordno niskim temperaturama koje sežu sve do inače toplijih država Teksasa i Kalifornije.

Miljuni ljudi u takvim su uvjetima ostali bez struje i vode, a temperature su padale sve do 50 stupnjeva ispod ništice. Odgađali su se letovi, otkazivale predizborne kampanje Donalda Trumpa i njegovih republikanskih protukandidata koji tradicionalno započinju obraćanja javnosti u Iowi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Amerikanci znaju da “show must go on”, pa se tako uz otežane logističke uvjete održavaju sva sportska natjecanja, među kojima i utakmice NFL playoffa, pri čemu su prvi na teren izašli Kansas City Chiefsi i najbolji napad regularnog dijela, Miami Dolphinsi.

Prije kickoffa termometri su pokazivali -20 stupnjeva, a nažan vjetar činio je osjet niske temperature u tijelima još i nižim, oko otprilike -27 stupnjeva. Postala je to tako najhladnija utakmica u povijesti Arrowheada, domaćeg stadiona Chiefsa, a ušla i na 4. mjesto vječne ljestvice najhladnijih NFL utakmica u povijesti.

Rekordna utakmica ostaje legendarni Ice Bowl, finalna utakmica između Green Bay Packersa i Dallas Cowboysa odigrana 31. prosinca 1967. godine, na kojoj je živa pokazivala -26 stupnjeva, a uz osjet zbog orkanskog vjetra temperature su dosezale i do -38 stupnjeva.

Što se tiče sinoćnje utakmice, quarterback Patrick Mahomes i društvo bolje su se snašli u takvim uvjetima, a navijači su se, dobro ogrnuti debelim skafanderima, skijaškim hlačama, naočalama i kapama dobro zabavljali na tribinama gledajući svoje ljubimce kako ulaze u konferencijsko polufinale s konačnim rezultatom 26:7, zamrznuvši protivnički napad.

Jedan od najzanimljivijih trenutaka meča dogodio se u 2. četvrtini, kad je jedna od kamera dobro zumirala na zaleđeni brk trenera domaćih Andyja Reida.

Za razliku od Kansas Cityja, utakmica Buffalo Billsa i Pittsburgh Steelersa koja se trebala odigrati danas, odgođena je za ponedjeljak, zbog najavljenih snježnih padalina koje bi mogle premašiti i jedan metar, dok su u drugom susretu Houston Texansi slavili protiv Cleveland Brownsa s konačnih 45:14.

Cup tree provided by Sofascore
Komentari

Povezano