Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chiefsi slavili na otvaranju zahvaljujući vrhovima stopala igrača Ravensa

Novu NFL sezonu otvorili su na Arrowhead stadionu Kansas City Chiefsi koji su ugostili Baltimore Ravense. Pobjednik reprize prošlosezonskog finala AFC-ja ponovno su bili Chiefsi, a ovaj put rezultatom 27:20.

Bila je ovo uzbudljiva utakmica u kojoj se za Chiefse istaknuo njihov rookie wide receiver Xavier Worthy. Novak s Texasa je debitirao s dva touchdowna – jednim trčanjem za 21 jard, dok je drugi uhvatio u posljednjoj četvrtini za 35 jarda. U statistiku se za pobjednike upisao i running back Isiah Pacheco s jednim touchdownom trčanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lamar Jackson, koji sad ima 1-5 omjer protiv Patricka Mahomesa i Chiefsa, je agilnošću i brzinom izgledao kao u najboljim danima – 7,6 rushing jardi u prosjeku su bili ključni za kretanje njegovog tima niz teren, dok se u hvatanju istaknuo tight end Isaiah Likely (111 jardi, 1 touchdown hvatanjem). Svoj trag na dvoboj ostavio je i novopridošli Derrick Henry koji je trčanjem upisao prve bodove na utakmici.

Utakmicu je obilježio neuspjeli povratak Jacksona i Ravensa pri 20:27 deficitu koji bi im donio produžetake. Momci iz Baltimorea su dobili napadački posjed dvije minute prije kraja dvoboja, a ključnom akcijom se pokazalo dodavanje Jacksona za Rashoda Batemana za 38 jardi čime su se Ravensi pomakli s udaljenosti od 48 na svega 10 jardi.

Nakon neuspjelih dodavanja prema svojim hvatačima, na trećem pokušaju u posljednjim sekundama je Jackson uspješno uputio loptu prema Likelyju te se činilo kako je Baltimore došao nadomak izjednačenja. Nakon sudačke provjere, uspostavilo se kako su vrhovi Likelyjevih stopala bili izvan end zonea zbog čega je touchdown Ravensa bio poništen, a pobjeda Chiefsa potvrđena.

Kansas City je nastavio odličnu igru nakon osvajanja Super Bowla, a utakmice prvog kola se nastavljaju već sutra 7.9. kad će u noćnom terminu Philadelphia Eaglesi i Green Bay Packersi odmjeriti snage u São Paolu u Brazilu.

Komentari

Povezano