Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Chris Wood hat-trickom srušio Newcastle

Nogometni festival na Boxing Day otvoren je na St. James’ Parku susretom između Newcastlea i Nottingham Foresta. U prošlom kolu Newcastle je poražen kod Lutona, dok je Forest na domaćem terenu poražen od Bournemoutha. Predvođen Chrisom Wodom koji je svom bivšem klubu zabio tri gola, Forest je slavio 3:1.

Mogli su gosti iz Nottinghama već u trećoj minuti šokirati Newcastle. Nakon loše reakcije obrane Newcastlea lopta je došla do Morgana Gibbs-Whitea koji puca malo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvu priliku Newcastle čekali smo 23. minutu kada su i poveli. Ola Aina je srušio Alexandera Isaka u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Isak je sam izveo kazneni udarac i doveo domaćine u vodstvo.

Do kraja poluvremena Forest je propustio sjajnu priliku za izjednačenje. Anthony Elanga je izbio sam pred Martin Dúbravka, ali se umjesto dodavanja za Wooda odlučio za udarac kojeg je Slovak obranio.

Ono što nije napravio u 30. minuti, Elanga je napravio u prvoj minuti sudačke nadoknade. Nakon brze kontre vratio je loptu u sredinu za Wooda koji nije imao težak posao zabiti gol za 1:1 na poluvremenu.

Forest je nastavio s boljom igrom i početkom nastavka što im se isplatilo u 53. minuti. Ponovno je Elanga uposlio Wooda koji se majstorski riješio čuvara i hladnokrvno zabio za 2:1.

Rapsodija Wooda protiv svojeg bivšeg kluba nastavila se sedam minuta kasnije. Ovoga puta dugom loptom ga je pronašao Murillo. Wood je još jednom sjajno primio loptu, zaobišao vratara i kompletirao hat-trick.

Probao je Newcastle nakon toga dodatno pritisnuti Forest u nadi da izvuku nešto iz ovog susreta. Najbliže tomu došli su u 72. minuti kada su Isak i Anthony Gordon iz neposredne blizine pucali u blok.

Ostalo je tako 3:1 i Forest je došao do velike pobjede kojom je pobjegao od opasne zone. S druge strane, Newcastle je upisao četvrti poraz u posljednjih pet kola te im dolaze na naplatu silne ozljede ključnih igrača.

Komentari

Povezano