Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona dovela četiri nova igrača

Veoma je aktivno posljednjih dana pod Tornjem, polako se slažu kockice rostera Cibone, pa su tako novi članovi kluba za predstojeću sezonu postala tri hrvatska te jedan američki košarkaš.

Jakov Mustapić vraća se među Vukove, gdje je već igrao u razdoblju od ožujka 2021. do veljače 2022. godine, a prošlu je sezonu proveo u redovima gradskog rivala Cedevite Junior, za koju je bilježio 10.3 poena i 3.4 skokova po utakmici. Ovaj 29-godišnji 192 cm visoki bek dobro je poznat hrvatskoj košarkaškoj javnosti, u nekoliko je navrata nosio i reprezentativni dres, a u karijeri je još nastupao za Cedevitu, Zabok, Mladost, Kvarner 2010, Split, Jolly JBS, Vrijednosnice, poljske klubove Szkla Krosno i King Szczecin te bosanskohercegovačke Igokeu, Slobodu i Spars iz Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurenciju pod košem pojačati će bivši član omladinskih kategorija Real Madrida, 207 cm visoki Dubrovčanin Domagoj Proleta. On je još 2013. godine kao 15-godišnjak iz rodnog grada otišao put španjolske prijestolnice, a nakon što se nije izborio za mjesto u seniorskom sastavu Kraljevskog kluba, te nakon posudbe u trećeligašu Bulevar de Avila, s 19 se godina vratio u Hrvatsku, odnosno u Zagreb. Potom je još nastupao u Zaboku, češkim klubovima USK Praha i Turi Svitavy, španjolskom drugoligašu Gipuzkoa te prošle sezone u belgijskom Circus Brussels, gdje je bilježio 9.4 poena i 4.0 skoka po susretu.

Bivši mladi reprezentativac Hrvatske Tomislav Buljan vraća se u domovinu nakon samo jedne sezone provedene u Španjolskoj, gdje je kao igrač Juventuda igrao za njihovu razvojnu momčad CB Prat u trećem rangu španjolske košarke. Za Prat je ovaj 205 cm visoki 21-godišnjak bilježio 12.8 poena te 6.5 skokova po susretu, a u Španjolsku se zaputio nakon što po njegovim i riječima njegovih zastupnika nije dobio zadovoljavajuću minutažu u Zadru, koji mu je uz to tada ostao i dužan nekoliko plaća.

Amerikanac s finskom putovnicom Jacob Grandison u Cibonu stiže s jednog od najprestižnijih američkih sveučilišta Duke, gdje je proveo prošlu sezonu nakon što je tri prethodne proveo na University of Illinois. Riječ je o 198 cm visokom krilnom igraču koji je protekle sezone bilježio 4.2 poena i 2.0 skoka po susretu. Na Dukeu je Grandison igrao s dva igrača koja su izabrana u prvoj rundi ovogodišnjeg NBA Drafta – Dereckom Livelyem i Dariqom Whiteheadom.

Komentari

Povezano