Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona i Alkar preokretima do pobjeda, Dinamo prelomio u zadnjoj četvrtini

Tri veoma zanimljiva susreta mogli smo vidjeti danas u sklopu 3. kola domaće košarkaške FAVBET Premijer Lige, a u svima smo vidjeli dobru dozu uzbuđenja.

Sjajno drugo poluvrijeme Petera Joka donijelo je Ciboni pobjedu protiv Šibenke na Baldekinu. Domaći košarkaši odigrali su jako dobro prvo poluvrijeme, dopustivši Ciboni tek početno 2:0 vodstvo, a na krilima 12 poena Martina Junakovića u prvih pet minuta susreta stigli su do vodstva 29:20 na kraju prve četvrtine, dok druga nije obilovala poenima, ali su Narančasti ipak stigli do dvoznamenkaste prednosti (44:33) na odlasku na veliki odmor. Drugo poluvrijeme s čak 18 uzastopnih poena otvara fenomenalni Jok, a u tih prvih pet minuta nastavka domaćini su ubacili svega pet poena. Tricom Filipa Bundovića Cibona u 27. minuti dolazi i do dvoznamenkaste prednosti (59:49), a do kraja susreta više domaćinima nisu dopustili više od jednog spuštanja razlike na tri poena te zasluženo slavili s 91:78.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 24 od svoja 32 poena Jok je ubacio u drugom poluvremenu te bio daleko najbolji pojedinac susreta u kojem je 24 poena za domaćine ubacio Junaković, a 15 uz sedam skokova dodao Filip Vujičić.

Alkar je velikim preokretom u posljednjih pet minuta susreta na domaćem parketu svladao momčad Zaboka s 82:76. U vrlo interesantnom prvom poluvremenu vidjeli smo osam izmjena u vodstvima dvaju momčadi te vodstvo domaćina 38:37 nakon prvih 20 minuta. Drugo poluvrijeme gosti otvaraju serijom 11:2 u prve tri minute, a samo minutu i pol kasnije tricom Milana Lužaića vode s dvoznamenkastih +12 (55:43). Izgledalo je tada da utakmica polako ide ka pobjedi gostiju, ali početkom posljednje četvrtine Alkar se polako počinje vraćati u igru. Kada je Luka Cvitanović šest i pol minuta prije kraja pogodio za 75:69, malo tko je pomislio da će to biti posljednji ubačaj iz igre košarkaša Zaboka. Međutim, bio je, dok se na drugoj strani Alkaru otvorilo te serijom 13:1 u posljednjih pet minuta dolaze do pobjede.

Fenomenalan je s 27 poena i sedam pogođenih trica uz 77% preciznosti kod domaćina bio Jeramy Shaw, dok je Lužaić s 22 poena predvodio listu strijelaca gostiju.

Košarkaši Dinama u Dubravi su ugostili Vrijednosnice iz Osijeka i slavili sa 79:65. Gosti su više od 30 minuta pružali odličan otpor, ali serija 15:2 Dinama u prvih pet minuta posljednje četvrtine prelomila je susret u korist večeras uvjetno rečeno domaćina, koje je do pobjede s double-double učinkom od 19 poena i 12 skokova predvodio Filip Kraljević, dok je 14 poena za Brokere ubacio Robert Kujundžić.

Komentari

Povezano