Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona i Zadar prošli za klasik u finalu Kupa

Po sedmi puta u povijesti finala Kupa Krešimira Ćosića snage će odmjeriti košarkaši Zadra i Cibone. Vukovi su očekivano prošli Dubravu, dok je Zadar okrenuo Cedevitu Junior i spriječio ih u pohodu na treće uzastopno finale.

Napadačka bezidejnost i obrambena indisponiranost Zadrana, te potpuno suprotna raspoloženje na parketu među igračima Cedevite Junior obilježili su prvo poluvrijeme ove utakmice. Vitamini su ubacili čak devet trica u prvih 20 minuta, a od toga pet Sandro Rašić, te bili vrlo kompaktni u obrani s jasnim planom kako braniti zadarske akcije. Rezultat toga je vodstvo od početka do kraja poluvremena, koje je u dva navrata naraslo i na 12 koševa prednosti, dok se na veliki odmor otišlo s rezultatom 45:35.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znatno agresivnije ušli su Zadrani u nastavak te se serijom 9:0 nakon samo 150 sekundi igre približili na pola koša zaostatka, a tricom Luke Božića prvi puta na utakmici poveli u 25. minuti (51:49). Dva uspješna napada kasnije Cedevita je posljednji puta došla do vodstva, a uz dosta neizvjesnosti gotovo do same završnice Zadrani su priveli susret kraju u svoju korist.

U posljednje četiri i pol minute Cedevita je ubacila tek tri poena te Zadar dolazi do pobjede 83:72. Božić je ponovno bio u svom elementu ubacivši čak 34 poena, uz sedam ubačenih trica, jednako koliko je za poraženi sastav pogodio Rašić, upisavši 26 poena.

Cibona je u ranijem terminu u prvom polufinalnom susretu rutinski slavila protiv Dubrave, preuzevši rezultatsku inicijativu već sredinom prve četvrtine te na koncu došla do sigurnijih nego to konačan rezultat sugerira 80:67.

Filip Bundović predvodio je Cibonu s 21 poenom, a vrijedi zabilježiti i double-double učinak od 15 poena i 10 skokova Domagoja Vukovića. Kod Dubrave se sa solidnom all-round partijom od 16 koševa, sedam skokova i šest asistencija istaknuo Stellan Rajaofera.

Komentari

Povezano