Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona iznenadila Studentski centar i došla do prve pobjede u ABA ligi

Košarkaši Cibone su kod kuće ostvarili svoju prvu pobjedu u novoj sezoni ABA lige svladavši Studentski centar rezultatom  75:69.

Studentski centar je nametnuo tempo dvoboja i nakon prve četvrtine imao prednost od pet poena. Na svu sreću, Cibona je u drugoj dionici predvođena učinkovitom igrom i energetičnom obranom preokrenula rezultat u svoju korist postigavši 28 poena završivši prvo poluvrijeme s vodstvom od šest poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj šihti, domaćin je povećao prednost impresivnom serijom 10:0, dok vrijedi izdvojiti nevjerojatan niz Petera Joka koji je u kratkom razdoblju ubacio dvije trice i koš za dva poena odvojivši svoju momčad na najveću prednost utakmice pri rezultatu 62:49. Momčad iz Podgorice se nije predala te je u završnici smanjila razliku na svega -5, ali je raspoložena Cibona uspjela zadržati prednost i osigurati prvi trijumf jadranske lige.

Najbolji strijelci pobjedničke momčadi bili su Toni Ročak (17 poena, šest skokova i pet asistencija) i Anthony Barber (17 poena  i pet asistencija), dok je Jok pridonio s 16 poena (4/4 za tricu). Kod gostiju je najbolji strijelac bio Zoran Nikolić s 15 poena i devet skokova. Mladi Hrvat u dresu crnogorske ekipe Ivan Bogdanović postigao je dva poena u 12 minuta igre.

Cibona će u sljedećem kolu ABA lige gostovati kod Partizana u Beogradu, a Studentski centar će opet imati hrvatske protivnike – momčad Zadra.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano