Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona na sramotan način prosula pobjedu protiv Borca

U utakmici 14. kola AdmiralBet ABA Lige sastali su se domaća Cibona i Borac iz Čačka. Obje su momčadi trebale pobjedu kako bi se probile među prvih osam mjesta koja vode u doigravanje. Vođena odličnim Aleksandrom Aranitovićem Zagrepčani su došli nadomak pobjede, ali je Borac ipak uspio izboriti produžetak gdje su završili svoj preokret za 101:97.

Teško je opisati ovaj susret bez da se naglasi propuštena prilika Cibosa da si stvore odušak na ljestvici od zone ispadanja. Prvo su poluvrijeme završili u prednosti za tri koša, a u posljednju su četvrtinu oba tima ušla poravnata. Minutu je do kraja Cibona čak uspjela osigurati značajnu prednost od +5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borac je 10 sekundi do kraja ipak razliku smanjio na 3, trener Dino Repeša pozvao je minutu odmora, a onda je uslijedila katastrofa. Prvo neuspješno izvođenje auta gdje je Cibona praktički predala loptu u ruke Čačanima koji su istrčali kontru i kaznili još jednu Ciboninu pogrešku koja je napravila šuterski faul u izglednoj šansi za koš i tako Borcu omogućila da umjesto na -1 susret dovede u potpuni egal i izbori produžetak.

Vidno umorni Cibonini košarkaši nisu imali snage za novi protuudar i Borac je relativno lagano završio susret. Najbolji kod Cibone bio je spomenuti Aranitović s 26 koševa, dok su Ronaldo Segu i Danilo Tasić s po 28 poena srušili zagrebački sastav.

Komentari

Povezano