Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona nakon drugog produžetka svladala FMP

Samo 20 sati nakon utakmice protiv Cedevite Junior, Cibona je ugostila FMP. Cibosi su nadjačali umor i nakon produžetka svladali FMP 110:99. Domaćine je predvodio sjajni Lovro Mazalin s 32 koša, a u produžetku su briljirali Domagoj Vuković i Borna Kapusta. Cibona si je ovom pobjedom sačuvala nade za doigravanje za kojeg su u borbi i preostala dva hrvatska predstavnika Zadar i Split.

Dobro je ušla Cibona u utakmicu i brzo odjurila na 24:14. Ipak, FMP se do kraja poluvremena stabilizirao i sustigao Ciboninu prednost. Tako se na predah otišlo s 50:50 i činilo se da domaćine sustiže umor zbog jučerašnje utakmice protiv Cedevite koja je također otišla u produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugome dijelu gledali smo egal utakmicu u kojoj se nitko nije previše odvajao. Najveću prednost od +4 imali su gosti, a to dovoljno govori o napetosti utakmice. Cibona se unatoč očitom umoru kod nekih igrača, kao kod Kapuste, uspjela održavati te su u zadnju minutu ušli s vodstvom.

Cibona je imala 92:89 i napad 40 sekundi do kraja kojeg nisu realizirali te su omogućili gostima napad za produžetak. U tom napadu Charlie Moore sekundu prije kraja pogađa tricu s osam metara i odvodi utakmicu u produžetak. Domaćini se nisu odlučili za faul kojim bi Moorea poslali na crtu za slobodna bacanja, a Moore to nije propustio kazniti.

U drugom produžetku u 20 sati Cibona i dalje nije posustajala te je prvenstveno koševima Vukovića pratila FMP. Onda se tricom Kapuste i tri bacanja Ivana Majcunića Cibona odvojila na 105:99 minutu i 20 sekundi do kraja i tu je priči bio kraj. Dodao je Majcunić još jednu tricu za potvrdu velike pobjede Cibone koja unatoč svim problemima izvan terena nastavlja bilježiti dobre rezultate.

Komentari

Povezano