Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona neočekivano svladala Split

Košarkaši Splita i Cibone nisu gledateljima na splitskim Gripama pružili predstavu koju će pamtiti po dobrome, dapače bila je to jako loša šuterska večer na obje strane parketa, a na kraju je mrvicu raspoloženija Cibona odnijela pobjedu u posljednjoj utakmici 6. kola FAVBET Premijer Lige.

Da se netko od suigrača priključio Toniju Perkoviću, koji je ubacio prvih 11 splitskih poena, možda bi domaćini već u startu uspjeli napraviti prednost pred nastavak susreta, ali Cibona je bila ta koja je kroz veći dio prvog poluvremena provela u vodstvu. Poenima Cama Sheltona za 44:44 u 28. je minuti na semaforu posljednji puta svijetlio izjednačen rezultat, a kada je Aleksandar Aranitović stotinjak sekundi prije kraja ubacio tricu za 60:51, priči je bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do konačnih 63:57 Cibonu je s 15 poena predvodio Krešimir Radovčić, dok je jedini raspoloženi igrač Žutih bio Perković s double-double učinkom od 20 poena, 10 skokova i pet asistencija. Momčadi su kombinirano ubacile 11 trica uz tek 22% preciznosti, a ni ukupan šut nije za pohvalu – 34% Split i 38% Cibona.

Čak petorica su košarkaša iz ove utakmice izašli s malim jubilejima u okviru Premijer Lige. Tako je Ivan Majcunić prešao brojku od 500 skokova u ovome natjecanju, dok je Radovčić premašio brojke od 200 pogođenih trica i 600 asistencija. Perković je pak prošao brojke od 1600 poena i 400 skokova, Mate Kalajžić je došao do okrugle brojke od 400 obrambenih skokova, a Lovre Runjić 100 napadačkih.

Komentari

Povezano