Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona prebacila stotku i slavila u Podgorici

Košarkaši Cibone u drugoj su današnjoj utakmici 8. kola ABA Lige ugrabili vrijednu pobjedu na gostovanju u Podgorici kod SC Derbya, ubacivši čak 20 trica i ukupno 101 poen.

Utakmica nije dobro počela za Cibose, koji nisu imali rješenja za raznovrsne napade Derbya, a u napadačkom dijelu su bili dosta sterilni, pa domaćini na prvi odmor odlaze s vodstvom 24:12. Do najvećih 15 poena prednosti (28:13) Derby je stigao poenima Davida Markovića već nakon dva napada u drugoj četvrtini, ali Cibona uzvraća serijom 11:2 u sljedeće dvije minute. Na krilima Ivana Majcunića i Domagoja Prolete, gosti su polako stizali svoj zaostatak, te tricom prvo spomenutog 100 sekundi prije poluvremena stigli do prednosti 39:38, da bi se s poravnatih 44:44 otišlo na veliki odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je bolju igru iz druge prelila i u treću četvrtinu, pa je tricom Krešimira Radovčića u 27. minuti prvi puta stigla i do dvoznamenkaste prednosti (66:55). Pokušao je potom domaći strateg Andrej Žakelj izmjenama promijeniti tok susreta, ali već dvije minute kasnije novom tricom Radovčića gosti iz Zagreba stižu i do najvećih +15 (73:58). Tada se kod domaćina upalio hrvatski košarkaš Mateo Drežnjak i s devet uzastopnih poena zaključio treću dionicu rezultatom 73:67.

Prve četiri minute posljednje četvrtine bile su gotovo podjednake, da bi potom Vukovi ušli u novu seriju, ovaj puta 12:3 koju je tricom za 93:81 manje od četiri minute prije kraja zaključio Alex Stein. Iako su još jednom stigli do pet poena zaostatka, Studenti nisu imali snage za potpuni povratak u susret, te Cibona s konačnih 101:93 stiže do treće uzastopne i ukupno treće pobjede u ovoj sezoni regionalnog natjecanja.

Za istaknuti je i da su Cibosi u ovoj utakmici zabili čak 20 trica, što je najveći učinak u povijesti ABA lige i drugi najveći u povijesti kluba.

Stein je s 23 poena bio najbolji strijelac Cibone, a 21 poen dodao je Aleksandar Aranitović. Kod domaćina se s 25 ubačenih koševa istaknuo Drežnjak.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano