Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona predstavila novog trenera

KK Cibona je na svojim društvenim mrežama objavila kako će ih u novoj sezoni voditi trener Christopher Thomas. Thomas je tijekom dvadesetogodišnje karijere blisko surađivao s velikim trenerskim imenima poput Marka Jacksona, Michaela Malonea, Dela Harrisa, Quin Snydera, Božidara Maljkovića i drugih te vodio i razvijao brojne NBA zvijezde poput NBA MVP-a Stephena Curryja i Derricka Rosea i brojnih drugih radeći s Chicago Bullsima, Golden State Warriorsima, Utah Jazzom i Toronto Raptorsima.

Tijekom karijere bio je pomoćni trener Toronto Raptorsa, gdje je bio odgovoran za ofenzivne akcije i njihovu realizaciju. Prije dolaska u Toronto, radio je kao trener u Portoriku i Japanu, vodeći ekipe Guaynabo Metsa i Bambitiousa. Svoju europsku trenersku karijeru započeo je u KK Zlatorog Laško. Također, bio je glavni trener muške košarkaške reprezentacije Malezije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto glavnog trenera Cibone dolazi nakon što je bio pomoćni trener na Long Island Universityju. Thomas će Vukove voditi samo u ABA ligi, budući da ne može dobiti licencu za hrvatsku ligu jer u karijeri nije osvojio niti jedan trofej. U FavBet Premijer ligi Cibonu će voditi Bariša Krasić.

Iznimno sam ponosan i prvenstveno pošaćen činjenicom da imam priliku biti dio kolektiva bogate košarkaške povijesti. KK Cibona je klub koji svojom reputacijom i ostvarenim rezultatima prelazi granice Europe. Činjenica kako su „Pod tornjem“ stasale košarkaške veličine poput Dražena Petrovića za mene su bile dovoljne da bez razmišljanja prihvatim ponuđenu priliku. Tim koji preuzimam spoj je mladosti, iskustva i talenta s kojim ću nastojati stvoriti jaku i kompetitivnu momčad koja će prvenstveno biti konkurentna i igrački atraktivna. Igrački kadar s kojim ćemo napadati ABA i domaću ligu predstavlja spoj mladosti i iskustva i s kojim ću tražiti željene rezultate i razvijati naše igrače. U narednim danima se planiramo pojačati i igračima s NBA iskustvom koji će zaokružiti cjelinu tima s kojim ove sezone planiramo napraviti dodatne iskorake u rezultatskom i razvojnom smislu.

Christopher Thomas

Komentari

Povezano