Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona preokrenula Škrljevo, Zadar i Split teže od očekivanog do slavlja

Prije odlaska na pauzu od nastupa u domaćem prvenstvu, koja će trajati do 3. siječnja, košarkaši u FAVBET Premijer Ligi su odigrali pet susreta 13. kola, a najzanimljivije bilo je u Kostreni.

Tamo je Cibona s 85:78 slavila protiv Škrljeva, nakon što je na poluvremenu gubila s 49:33. Treću dionicu Vukovi otvaraju serijom 10:0, a do vodstva su došli sredinom posljednje dionice kada su s parcijalnih 11:2 stigli do šest koševa prednosti (73:67) te u preostale četiri minute obranili svoje vodstvo. Najbolji kod Cibone bili su Ivan Perasović s 23 te Aleksandar Aranitović s 21 ubačajem, dok Škrljevu nije pomogla ni odlična partija Karla Uljarevića, koji je upisao 28 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nije imao problema kod Bosca, gdje je na pogon 21 poena Ivana Vučića slavio s 96:72, a Dubrava je sjajno odigranim drugim poluvremenom došla do pobjede kod Zaboka s 96:81, uz čak 30 poena Kenana Karahodžića te double-double učinkom Tonija Ročka od 22 poena i 11 skokova.

Zadar se nešto duže mučio u Sinju kod Alkara, čije je vodstvo preokrenuo u trećoj četvrtini, a domaćine konačno slomio u posljednjih pet minuta susreta, te na koncu slavio s 84:70. Dario Drežnjak je s 21 poenom bio najbolji pojedinac Zadra, dok je odličnu utakmicu za Alkar odigrao Andrija Blatančić ubacivši 26 koševa.

Iako konačnih 91:77 Splita protiv Dubrovnika izgleda kao lagan posao Žutih, utakmica na Gripama bila je sve samo ne lagana za domaći sastav. Gospari su pružali sjajan otpor te su pali tek početkom posljednje četvrtine, kada su u smanjenoj rotaciji ostali bez daha. D.J. Funderburk predvodio je Splićane sa 16 poena, a 21 je za goste ubacio Petar Dubelj.

Komentari

Povezano