Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona s pet seniora nanijela prvi poraz Zadru

Kapa dolje petorici košarkaša Cibone, koji su odigrali odličnu utakmicu večeras na zadarskom Višnjiku te slavili protiv Zadra s 83:79 u pretposljednjem dvoboju 12. kola FAVBET Premijer Lige, te tako isprali gorak okus domaćeg poraza protiv Šibenke u prošlom kolu.

Već od samog starta susreta Vukovi ulaze s izraženom napadačkom efikasnošću, predvođeni raspoloženim Krešimirom Radovčićem, dok su na drugoj strani zonskom obranom remetili napadačke planove zadarskih košarkaša, koji su jedino vodstvo imali na koncu 3. minute, kada je Krševan Klarica ubacio tricu za 8:7. Cibona je do kraja prvog poluvremena konstantno držala vodstvo, koje je variralo od dva do devet poena razlike, da bi na veliki odmor otišli s prednošću 43:36.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubačajem Ivana Perasovića, koji je današnjom izvedbom podsjetio na briljantne napadačke partije svog oca Velimira, nakon svega dvije minute igre u nastavku gosti prvi puta dolaze do dvoznamenkaste prednosti (47:37), a do najvećih +15 (65:60) doveo ih je debitant, 18-godišnji junior Zvonimir Kujundžić, koji je jako dobro iskoristio večerašnjih 20 minuta na parketu.

Kratka, odnosno nikakva rotacija Cibone, koja je u ovom susretu zaigrala sa sedam igrača, došla je do izražaja u posljednjoj četvrtini, kada su domaćini krenuli iskorištavati njihov umor te lagano spuštali zaostatak, pa ih je tako Klarica tri minute prije kraja doveo na -4 (73:69).

Uslijedili su pokušaji košarkaša Zadra da brzim prekršajima i brzim šutevima preokrenu susret, ali u tome nisu uspjeli te pobjeda putuje u Zagreb.

Bio je to prvi ovosezonski poraz Zadra u domaćem prvenstvu, a najzaslužniji za njega su bili Radovčić s 21 te Perasović s 19 poena, koji su tako dovukli Cibonu do desete pobjede, dok je kod Zadra najraspoloženiji bio Dario Drežnjak s 25 poena i devet skokova, a Klarica je ubacio 21 koš.

Komentari

Povezano