Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona u sjajnom ambijentu svladala Dinamo

Derbi devetog kola Favbet Premijer lige odigrali su u Draženovom domu Cibona i Dinamo. Uoči gradskog derbija Cibona je došla do velike gostujuće pobjede u ABA ligi kod Studentskog centra. U sjajnom ambijentu Cibona je na kraju slavila sa 75:68.

Dinamo je bolje ušao u susret te su nakon pet minuta igre vodili 9:0. Cibona nije nastavila dobar ritam iz Podgorice. Danas su promašili su prvih osam šuteva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona se nakon toga trgnula i vratila u susret. 40 sekundi do kraja prve četvrtine su izjednačili na 16:16. S tim rezultatom se i otišlo na mali odmor.

Početkom druge dionice igralo se koš za koš te se nijedna ekipa nije uspjevala odvojiti. Tako se na predah otišlo s minimalnom prednosti Cibone 31:30.

Početkom drugog dijela rasplamsala se igra, kao i atmosfera na tribinama. Sjevale su trice s obje strane, dok su se s tribina izmjenjivali povici ”Dinamo, Dinamo” i ”Heja heja Cibosi”.

Slično kao i u prvoj četvrtini, nijedna ekipa se nije odvajala. Ipak, Dinamo se vratio u minimalnu prednost sa zvukom sirene. Tricu za 52:51 je zabio najstariji igrač lige Ivan Novačić.

To se prenijelo i u otvaranje posljednje dionice koju je Dinamo otvorio sa 6:0 i tako se odvojio na 58:51. Uzvratila je Cibona s pet uzastopnih poena i tako povratila rezultatsku neizvjesnost.

Četiri minute do kraja Cibona ponovno dolazi u vodstvo. Tricom Domagoja Vukovića poveli su 62:61. Odmah u idućem napadu tricu je zabio i Aleksandar Aranitović za bijeg na četiri razlike.

Prijelomni trenutak dogodio se minutu prije kraja. Ivan Majcunić je prvo zabio tricu za 70:65, da bi u idućem napadu ukrao loptu. 21 sekundu do kraja Hrvoje Garafolić s dva slobodna bacanja smanjuje na tri razlike.

Nakon toga Majcunić je pospremio svoja bacanja i praktički riješio pitanje pobjednika. U idućem napadu Dinamo je promašio tricu i tu je bio kraj.

Uspjela je tako Cibona unatoč skraćenoj rotaciji doći do još jedne pobjede. Dinamo se dobro držao kroz cijeli susret, ali na kraju su pokleknuli u napetoj završnici.

Najbolji kod Cibone bili su Vuković i Aranitović sa 16 poena. Kod Dinama je najefikasniji bio Karlo Mikšić s 15.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano