Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona u tricaškom dvoboju bolja od Dinama

Više od 1000 gledatelja skupilo se večeras u zagrebačkom Domu Dražena Petrovića, gdje je Cibona kao gost slavila protiv košarkaša Dinama u 20. kolu FAVBET Premijer Lige.

Čak 27 pogođenih trica – 13 Dinamovih i 14 Vukova, vidjeli su okupljeni gledatelji, a tih 27 trica stiglo je uz jako dobrih 42% preciznosti. Cibona je bolje ušla u susret te nakon šest minuta povela 22:10, a do najvećij 14 poena prednosti (31:17) stigli su u svom posljednjem napadu prve četvrtine. Dinamovci su se malo stabilizirali već početkom druge četvrtine te držali dostižnu distancu do kraja prvog poluvremena, na koje se otišlo s vodstvom Cibone 56:49.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnim dionicama Karla Mikšića i Ivana Vučića, Dinamo je u nekoliko navrata kroz treću četvrtinu zaprijetio preokretom, ali prvenstveno preko raspoloženog Krešimira Radovčića Cibona se uspijevala zadržati u vodstvu. Prvo vodstvo nakon početnih 2:0 Dinamu je donio Ivan Nakić-Vojnović položivši u 34. minuti za 84:83, ali to je bilo i posljednje. U posljednje dvije minute ušlo se s 88:87 za Cibonu, nakon čega su Dinamovci pokušali brzim prekršajima i brzim završecima svojih akcija preokrenuti rezultat, ali Cibosi su ostali mirni s linije slobodnih bacanja, dok su napadi Modrih ostali neuspješni.

Do konačnih 97:89 Cibonu je s čak 31 poenom vodio Aleksandar Aranitović, a 23 je dodao Radovčić, dok je za Dinamo double-double učinak od 21 poena i 10 skokova ubilježio Vučić.

Komentari

Povezano