Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona umalo kreirala senzaciju u Beogradu

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici 3. kola košarkaške ABA lige Partizan je u beogradskoj Štark Areni svladao Cibonu s uvjerljivih 96:67.

Unatoč velikoj razlici u kvaliteti, Cibona se u nekadašnjem derbiju regionalnog natjecanja pokazala tvrdim suparnikom za aktualnog prvaka ABA lige te nakon 12 minuta igre imala nevjerojatnih 15 koševa prednosti (33:18).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristili su izabranici Jakše Vulića činjenicu da je Željko Obradović na početku utakmice postavio pričuvnu postavu i dobrom obranom zadržala Partizan na samo četiri koša u prvih pet minuta. Uz to je imala i napadački raspoložene Aleksandra Aranitovića te Jakova Mustapića, koji je pogodio prva četiri šuta za tricu.

Zagrebačka momčad je posljednji put u vodstvu bila u 24. minuti (45-43), kad je serijom 7-0 domaća momčad naznačila preokret koji se dogodio u drugom poluvremenu. Cibona je u zadnju četvrtinu ušla sa sedam koševa zaostatka (60-67), a onda je u posljednjih deset minuta ostala bez napadačkog arsenala tu od sedam koševa imala samo jedan ubačaj iz igre, dvicu Prolete. Partizan je drugo poluvrijeme dobio s čak 35 koševa razlike.

Partizan je uvjerljivom pobjedom skočio na čelnu poziciju s učinkom 3-0, kakav ima i drugoplasirana Budućnost. Cibona je s učinkom 0-3 ostala u skupini momčadi koje su još uvijek bez pobjede u novoj sezoni, a u njoj su još Split, Mornar i Mega Basket.

Komentari

Povezano