Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Cibona velikom serijom okrenula Split i pretekla ga na tablici

Hrvatskim derbijem između Cibone i Splita u Draženovom je domu otvoreno 11. kolo ABA Lige. Obje momčadi u susret su ušle s omjerom 3-7, te pobjeda obama znači mirnije disanje uoči nastavka sezone što se borbe za opstanak u ligi tiče.

Gosti otvaraju utakmicu vodstvom 11:0 u prve četiri minute, ali na pogon Aleksandra Aranitovića Cibona se brzo vraća u prihvatljiviji zaostatak, da bi se četvrtina zaključila vodstvom Splita 20:18. Već nakon dva napada u nastavku Vukovi su poveli i to tricom Ivana Majcunića za 23:22, a laganu prednost domaćini su držali kroz gotovo čitavu drugu četvrtinu, da bi Toni Perković s istekom vremena postavio rezultat poluvremena 41:41.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti su vrlo dobro ušli u drugo poluvrijeme, pogođenim slobodnim bacanjem D.J. Funderburka nakon pet minuta stigli do 53:48, ali potom kreće Cibonin uragan, pa domaćini ponajprije na pogon Jakova Mustapića i Tomislava Buljana u idućih osam minuta rade seriju 28:6 i dolaze do lijepe prednosti 76:59 uoči završnih šest minuta susreta. Bilo je to dovoljno da Cibona bez prevelikih stresova privede utakmicu kraju, do konačnih 81:73.

Aranitović je s 19 poena i sedam skokova bio najbolji pojedinac Cibone, Mustapić je bivšem klubu ubacio 15 koševa, dok su se kod Splita s po 13 poena izdvojili Perković i Lewis Sullivan.

Komentari

Povezano