Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Čileanski klub odigrao dvije utakmice u nekoliko sati razmaka

Nagomilani rasporedi utakmica nisu ništa novo u svijetu nogometa, a na njih se redovito žale i nogometaši i treneri, posebno oni u Europi.

Ipak, u Južnoj Americi imaju i većih problema od utakmica koje se igraju svaka 2 do 3 dana, uz duga putovanja između njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, čileanski prvak Huachipato u istom je danu morao odigrati čak dvije utakmice.

Prvo su od 12:00h po lokalnom vremenu igrali ligašku utakmicu protiv O’Higginsa, poveli golom u 1. minuti preko Brayana Palmezana, što je bio i jedini pogodak na susretu za konačnih 1:0.

Već u 14:30h po lokalnom vremenu nogometaši Huachipata ponovno su morali na travnjak, ovog puta u sklopu uzvratne utakmice 2. kruga čileanskog Kupa protiv trećeligaša CD Imperial Unido, a nakon 90 minuta igre rezultat je bio 0:0 te je Huachipato prošao u 3. kolo čileanskog Kupa.

Razlog ovako zgusnutog rasporeda je odgoda utakmice Copa Libertadoresa protiv Gremia koja je Huachipatu uvelike utjecala na raspored i dovela ih u situaciju gdje su morali odigrati dvije utakmice u isti dan.

Zanimljivo, jedan je igrač čak i zaigrao u obje utakmice, napadač Sebastian Saez koji je u prvoj utakmici ušao s klupe u 68. minuti, pa u drugoj utakmici 90 minuta nakon igrao prvo poluvrijeme. Uz njega, tu su bili i vratar Martin Parra te veznjak Santiago Silva koji su prvu utakmicu prosjedili na klupi, da bi u drugoj započeli u prvih 11.

Komentari

Povezano