Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Čilić: “Drago mi je što se Sinner izvukao, strašno je što su meni napravili”

Marin Čilić se nakon duge stanke vratio na tenisku scenu i stigao do naslova u kineskom Hangzhou. U intervjuu za HRT je govorio o Zakladi Marin Čilić, osvajanju turnira u Kini, Novaku ĐokovićuJanniku Sinneru i drugim aktualnim teniskim temama.

Zaklada je do sada stipendirala više od 130 djece, a kako bi osigurali što više sredstava priređen je novi događaj na Šalati za one najmlađe. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2019. smo krenuli na Šalati s “Gem, Set, Hrvatska”, ove smo godine ponovno na Šalati, ovoga puta u malo drugačijem izdanju. Nadamo se da će se proširiti narednih godina i da će biti puno veći turnir nego što je sada, rekao je proslavljeni hrvatski tenisač i dodao.

Marin Čilić

Osvrnuo se na osvajanje naslova u kineskom Hangzhou.

Cijeli proces je meni zadnjih godinu i pol bio izrazito težak, pogotovo psihički. Bilo je u dosta navrata, krenut ću igrati, pa neću, pa nisam spreman, pa idemo trenirati. Bilo je stalno “povuci, potegni”. Velik je bio upitnik zbog koljena nakon prve operacije koja nije prošla kako je trebala. Napravio sam drugu operaciju koja mi je pomogla da se riješim problema, a onda smo napravili fenomenalne pripreme tijekom ljeta, rekao je Čilić dodajući da mu je unutarnji osjećaj uvijek govorio da još uvijek može igrati s najboljima.

Marin Čilić

Velika je kriza rezultata u hrvatskom muškom tenisu, predsjednica HTS-a Nikolina Babić je dala ostavku.

S moje bih strane rekao da je tenis na dobrom putu. Ćorić je imao dosta tešku sezonu, imao je ozljedu zbog koje je morao pauzirati. Tour je dosta težak, nemilosrdan… Imamo mlade, Duju AjdukovićaBornu GojuMateja DodigaMilija PoljičkaDinu Prižmića. Možemo očekivati da će oni kroz godinu, dvije, tri stasati u odlične igrače. Donna je imala prekrasnu sezonu, ima cura koje se približavaju grand slamovima. Administrativni dio, nadamo se da će se pronaći super rješenje za čelno mjesto u HTS-a, pojašnjava.

Marin Čilić

Novak Đoković osvojio je i olimpijsko zlato, jedino što mu je u karijeri nedostajalo.

Sudbina je nekako splela Đokovića i Alcaraza, sraz generacija. Čovjek koji je osvojio sve živo u tenisu, ikona je teniskog sporta. Jedan od najvećih ikada, a s druge strane je Alcaraz koji dolazi, koji je jedna velika sila.

Marin Čilić

Marin je tijekom karijere bio dio i borbe sa suspenzijom zbog navodnog dopinga. To je bilo 2013. godine kada je suspendiran na devet mjeseci.

S obzirom na sva ta pravila, nije jednostavno. Jedan sam od rijetkih u tenisu, koji uopće poznaje imalo tu tematiku – nažalost. Oni imaju svoja pravila, toga se drže, nema milosti prema nikome. Ne bih u to ulazio. Bože sačuvaj što su meni ljudi napravili, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom, pojašnjava.

Marin Čilić

Marin najbolje može razumjeti što posljednjih mjeseci prolazi prvi igrač svijeta Jannick Siner koji je bodovno i novčano kažnjen zbog pozitivnog testa.

Srećom on je znao odakle dolazi supstanca koja mu je ušla u tijelo i srećom se uspio izvući. Dosta igrača je pisalo loše o njemu jer je imao poseban tretman, a ja se s time ne slažem. Organizacije kao WADA ne mare za ime sportaša, njima je to prvo i osnovno, oni se odnose rigorozno, a prema boljima još i rigoroznije. Sretan sam što je uspio izaći iz toga, a čuo sam da su se žalili tako da mislim da sam na njegovoj strani jer mislim da nije ništa svjesno htio napraviti i nije ni napravio.

Marin Čilić
Komentari

Povezano