Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Čilić poražen u jubileju, Belgija povela protiv Hrvatske

Varaždin je ovog vikenda domaćin kvalifikacijskog susreta za plasman u glavnu fazu Davis Cupa između Hrvatske i Belgije, a on nije krenuo najbolje za našu reprezentaciju. U prvom dvoboju, Marin Čilić je izgubio od Zizoua Bergsa sa 4:6 6:4 4:6.

Čilić je tijekom prvog seta ubacio tek 58% prvog servisa te se suočio s čak devet break lopti. Iako je njih osam spasio, jedna iskorištena je Bergsu bila dovoljna za osvajanje prvog seta sa 6:4. Marin je također napravio čak 17 neprisiljenih pogrešaka, uz samo osam winnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je spasio ukupno četiri break lopte u uvodna dva servis gema, a onda je uspio uhvatiti bolji ritam ponajprije zahvaljujući dobrim servisima. Na tom valu je Čilić kod vodstva od 5:4 uspio napraviti break vrijedan drugog seta nakon što je zaostatak od 40-15 pretvorio u oduzeti servis s četiri uzastopno osvojena poena.

I u trećem setu smo, kao i u prethodna dva, vidjeli jedan jedini break, a njega je kod 1:1 napravio Bergs. 131. tenisač s ATP ljestvice je sačuvao tu prednost do kraja za pobjedu od 2-1 u setovima i vodstvo Belgije od 1-0.

Čilić tako nije uspio doći do trijumfa ni u svom trećem natjecateljskom meču ove sezone nakon što je izgubio od Jan-Lennard Struffa u prvom kolo ATP turnira u Hong Kongu te od Fabiana Marozsana u prvom kolu Australien Open.

Treba istaknuti i to da je ovo Marinu bio jubilarni 50. pojedinačni meču u Davis Cupu pa je njegov omjer sada 33-17. Za par minuta počinje drugi meč dana, onaj između Duje Ajdukovića i Jorisa De Loorea.

Komentari

Povezano