Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Čilić poražen u povratku na Tour nakon sedam mjeseci

Posljednji meč dana na glavnom terenu ATP turnira u Umagu odigrali su Marin Čilić i Flavio Cobolli. Marin se vratio na teniske terene poslije operacije koljena u siječnju što je vidno ostavilo utjecaja pa je to Talijan znao iskoristiti za najveću pobjedu karijere.

Prva dva servis gema su obojica osvojila da bi onda Talijan iznudio prvu break prigodu koju je i iskoristio za vodstvo od 3:2. Imao je Cobolli priliku doći do duplog breaka kod 5:3, no Čilić to uspijeva spasiti i čak iznuditi break loptu za povratak u meč, međutim talijanski kvalifikant ipak dolazi do prvog seta sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cobolli je drugi set otvorio s breakom i vodstvom od 2:0 te je imao još dvije break lopte za dupli break, ali Marin to spašava i osvaja svoj prvi gem u drugom setu. Imao je Čilić velike probleme naročito s backhandom što je Talijan itekako znao iskoristit.

Kod 2:1 Čilić dolazi do prilike za povratak u meč, ali Cobolli s kvalitetnim servisima i napadima osvaja tri poena u nizu i time vodi s 3:1. Nakon toga je uslijedio prekid od petnaestak minuta zbog kiše koja se spustila na Umag.

Nakon što je uspješno odservirao za 3:2, Čilić je još jednom, po treći put na meču, došao do šanse za oduzimanje Cobollijevog servisa, no po treći put također nije uspio u toj namjeri. Do kraja meča je Talijan još jednom oduzeo Marinov servis za konačnih 6:4 6:3.

Za Cobollija je ovo peta ATP pobjeda u karijeri, četvrta ove sezone. Zasigurno najveća.

Što se ostalih mečeva današnjeg programa u Umagu tiče, Alexei Popyrin je sa 6:4 7:5 svladao Benjamina Bonzija, dok je Dominik Thiem istim rezultatom svladao Facunda Bagnisa. U posljednjem meču na Grandstandu, Taro Daniel je preokrenuo zaostatak od 1-0 u setovima te je sa 1:6 7:5 6:2 svladao Španjolca Martina Landalucea.

Komentari

Povezano