Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City do pobjede u nadoknadi, Gvardiol najbolji u zanimljivoj kategoriji

Nedjeljni program osmog kola engleske Premier lige otvoren je na stadionu Molineux gdje je Wolverhampton dočekao Manchester City. Građani su preokretom u posljednjoj minuti sudačke nadoknade slavili s 2:1, čime su Wanderersi nastavili crni niz u kojem su poraženi u svakom domaćem dvoboju ove sezone.

Iako su gosti bolje ušli u utakmicu i od samog početka preuzeli posjed i inicijativu na terenu, domaćini su prvi zatresli mrežu. Igrala se sedma minuta kada je lopta stigla do Nélsona Semeda na desnoj strani, a 30-godišnji Portugalac fantastičnim je pasom na drugu vratnicu uposlio Jørgena Stranda Larsena koji je sigurno poentirao ispred Edersona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po primljenom pogotku, City je nastavio kružiti oko protivničkog gola, ali nije uspio stvoriti opasne prilike. S druge strane, Wanderersi su u 19. minuti umalo povećali svoju prednost, no udarac Semeda obranio je gostujući vratar.

Zatim se, u 33. minuti, praktički ni iz čega pojavio Joško Gvardiol i s ruba šesnaesterca fenomenalno pogodio u suprotne rašlje za poravnanje rezultata. Zanimljivo, 22-godišnji hrvatski reprezentativac tim je pogotkom postao branič s najviše golova u Premier ligi u 2024. godini. Zgoditak možete pogledati OVDJE.

Gosti su mogli i do preokreta koncem prvog poluvremena, ali je pokušaj Jérémyja Dokua sjajnom refleksnom reakcijom zaustavio José Sá. U konačnici, na predah se otišlo s 1:1.

U drugom dijelu, Građani su nastavili opsadu protivničkih vrata, a prvu pravu šansu u 56. minuti imao je Rúben Dias čiji je udarac s 20-ak metara obranio domaći golman. Na drugoj je strani na sličan način pokušao Matheus Cunha, a njegov je šut završio pokraj stative.

Do kraja ogleda nije bilo ozbiljnijih prijetnji, da bi Manchester City do punog plijena stigao u posljednjem napadu kada je na ubačaj iz kuta najviše skočio John Stones i zabio za trobod gostiju. Tim je trijumfom momčad Pepa Guardiole s 20 bodova privremeno preuzela vrh ligaške tablice.

Uz Gvardiola koji je odigrao čitavih 90 minuta, u početnoj se postavi našao i Mateo Kovačić, a on je zamijenjen u 86. minuti.

U kasnijem terminu derbi susret odigrat će Liverpool i Chelsea, dok će osmo kolo sutra zatvoriti Nottingham Forest i Crystal Palace.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano