Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City i Leipzig osigurali plasman u knockout fazu Lige prvaka

Ako je bilo ikakve sumnje oko sudionika knockout faze Lige prvaka iz skupine G, od večeras dileme više nema. Manchester City i RB Leipzig su opravdali uloge favorita, te ponovo svladali Young Boys odnosno Crvenu zvezdu.

Aktualni europski prvak je potvrdio svoju sjajnu formu nakon rapsodije protiv Bournemoutha prethodnog vikenda te gostima iz Švicarske nije dozvolio nikakvu priliku za potencijalno iznenađenje pobjedom od 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrežu je načeo Erling Haaland sjajno izvedenim jedanaestercem u 23. minuti, da bi Phil Foden udvostručio rezultat na samom isteku nadoknade prvog poluvremena. Točku na i je u 51. minuti postavio Haaland svojim drugim golom na utakmici nakon asistencije mladog Lewisa za apsolutnu potvrdu dominacije u ovoj skupini.

U drugom i sigurno iščekivanijem dvoboju ove skupine, RB Leipzig je uz mnogo problema svladao Crvenu zvezdu u Beogradu rezultatom 2:1.

Susret je počeo sjajno za goste kada je Xavi Simons u 8. minuti novim eurogolom donio prednost ekipi iz Njemačke. Ostatak poluvremena je definitivno pripao gostima, uz nekoliko izglednih prilika Opende i Šeška koje je Omri Glazer sjajno branio, a igrači Zvezde su u svlačionicu otišli gotovo bez ispaljenog metka.

U drugom poluvremenu su domaći počeli mnogo energičnije pa su stvorili više prilika nego u prvom dijelu, ali su isto tako izašli otvorenije što je Lois Openda kaznio u 77. minuti za 2:0. Autogol Benjamina Henricsa četiri minute kasnije je vratio nadu srpskom predstavniku, a remi je spriječio golman Leipziga Janis Blaswich sjajnom intervencijom na samom isteku utakmice gdje je zaustavio Olajinku iz jedne vrlo nezgodne situacije za goste.

Ovim rezultatima, borba za mjesto koje vodi u Europsku ligu će biti presuđena u sljedećem kolu u kojem će Young Boys u Bernu dočekati Zvezdu, dok će se borba za prvo mjesto također razriješiti za dva tjedna.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano