Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City izdominirao Leipzig, Zvezda fantastičnim golom stigla do boda

U drugom kolu skupine G ovosezonske Lige prvaka odigrane su utakmice između RB Leipziga i Manchester Cityja te Crvene zvezde i Young Boysa. Aktualni europski prvak City čiji su članovi hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić svladao je njemačkog domaćina rezultatom 3:1, dok je Crvena zvezda pred sam kraj susreta stigla do izjednačenja i konačnog rezultata 2:2 protiv gostiju iz Švicarske.

Momčad Pepa Guardiole u kojoj se u prvom sastavu našao Gvardiol očekivano je od početka preuzela posjed lopte i imala visoko postavljenu zadnju liniju. Prvu konkretnu priliku stvorili su u 14. minuti kada je Rico Lewis prekrasno primio loptu u okretu i pucao, no njegov udarac završio je u bloku. U nastavku akcije pokušao je još Phil Foden koji je propustio izglednu šansu i pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije ponovno je zaprijetio Foden kada je odlično ušao u šesnaesterac i pucao malo pored desne vratnice. Pritisak Cityja urodio je plodom u 25. minuti kada je Lewis ubacio s desne strane, a na loptu je natrčao već spomenuti Foden koji je pospremio loptu u mrežu za vodstvo svoje ekipe.

Početkom drugog dijela Leipzig je dočekao ono što su cijelo vrijeme čekali, priliku iz tranzicije. Luis Openda pobjegao je obrani Cityja, izdržao nalet Manuela Akanjija te zabio za izjednačenje iz prvog udarca u okvir njemačke momčadi. Stanje na terenu nije se pretjerano promijenilo nakon pogotka, City je i dalje nastavio dominirati, a Leipzig se nadao novoj prilici iz kontranapada.

Posjed lopte je ovaj puta prevagnuo na svoju stranu te je City preko Juliána Álvareza i njegovog prekrasnog udarca iz koljena u 84. minuti stigao do drugog pogotka. Konačan rezultat i potvrdu pobjede Cityja donio je Jérémy Doku nakon mirne realizacije u drugoj minuti sudačke nadoknade. Gvardiol je za City protiv svog bivšeg kluba odigrao svih 90 minuta, dok Kovačić nije ulazio u igru.

U drugoj utakmici Crvena zvezda je nešto bolje otvorila susret, a već u šestoj minuti imali su vrlo dobru priliku nakon što je bivši napadač Gorice, Cherif Ndiaye, petom pokušao iznenaditi gostujućeg vratara koji je ipak bio spreman na taj udarac. Nakon početnog perioda stanje na terenu se izniveliralo, a u 27. minuti Young Boysi su prvi put zaprijetili preko Ulissesa Garcije koji je vrlo dobro pucao s ruba šesnaesterca, no vratar domaćih Omri Glazer dobro je reagirao

A u 35. minuti Zvezda je povela nakon što je iz tranzicije pucao Osman Bukari, a na petercu se na pravom mjestu našao Ndiaye koji je postigao svoj prvijenac u dresu Crvene zvezde. Gosti su pokušali uzvratiti šest minuta kasnije kada je na centaršut s lijeve strane glavom pucao Cédric Itten, no njegov udarac išao je direktno u ruke vratara. Do kraja prvog dijela još su Young Boysi pokušali preko Filipa Ugrinića, no vratar Glazer je odlično obranio njegov pokušaj.

Odmah na početku drugog dijela, gosti iz Švicarske uspjeli su izjednačiti nakon što je u prazan prostor odlično utrčao Ugrinić i postigao pogodak za poravnanje rezultata. Zahuktala se igra nakon gola, a u 61. minuti Young Boysi su došli do potpunog preokreta kada je s bijele točke precizan bio Itten.

Poprilično gruba igra s pregršt žutih kartona se nastavila, a i jedna i druga ekipa su na momente izgledale opasno po gol protivnika. Zvezda je u dva navrata postizala pogotke, u oba su im isti bili poništeni nakon provjere VAR sobe, a onda su u 88. minuti fantastičnim golom Bukarija ipak uspjeli stići do izjednačenja.

Zvezda je do kraja susreta prijetila i pokušavala stići do sva tri boda, no na kraju nisu uspjeli te je rezultat na semaforu ostao 2:2.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano