Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

City korak bliže tituli, United i Newcastle Ligi prvaka, Liverpool vreba šansu

Jučerašnje poslijepodne nam je u Premier ligi pružilo pet dvoboja od kojih je svaki bio značajan na svoj način. Četiri su odlučivala o pozicijama koje vode u Europu, dok je jedan odlučivao o potencijalnom ispadanju iz lige.

Krećemo s onim potonjim gdje je Bournemouth s visokih 4:1 svladao Leeds. S dva gola Jeffersona Lerme te onim Solankea i Semenyoa, Bournemouth je nastavio sa svojim bijegom s dna. U zadnjih 5 utakmica su upisali 4 pobjede pa trenutno imaju čak 10 bodova iznad Leicestera na 18. mjestu, a 9 ispred Leedsa i Nottingham Foresta koji drže 16. i 17. mjesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City je u gostima svladao Fulham s 2:1. City je došao do vodstva u 3. minuti kada je Haaland zabio penal dosuđen zbog prekršaja Reama na Alvarezu. U 15. minuti je Fulham šokirao City lijepim golom Carlosa Viniciusa, no konačni rezultat je već u 36. minuti postavio Alvarez sjajnim udarcem s nekih 20 metara koji pogađa gornji desni kut Lena. City je ovom pobjedom preuzeo vrh tablice sa 76 bodova.

Sjajni niz Aston Ville je prekinuo Manchester United pobjedom 1:0. Iako je Erik ten Hag eksperimentirao taktičkim postavkama, Villa je odigrala možda i najslabiji susret pod Emeryem. Strijelac gola bio je Bruno Fernandes koji je loptu pospremio u mrežu nakon što je Martinez obranio udarac Rashforda.

Newcastle je pobjedom 3:1 gotovo sigurno poslao Southampton u nižu ligi. Wilson i Isak pronalaze kemiju i djeluju kao ozbiljni napadački tandem sposoban voditi Svrake prema vrhu. Wilson je danas zabio dva gola, dok je treći Theo Walcott spremio u svoju mrežu. U utakmici je Newcastle generirao xG od 4.38 pa Southamton može biti i sretan s ovako blagim porazom. Ćaleta-Car je ostao na klupi, a Oršić je pogađajte gdje.

Ljepoticu kola odigrali su Liverpool i Tottenham koja je završila 4:3. Utakmica nije krenula dobro po Spursee jer je Liverpool nakon samo 15 minuta imao velikih vodstvo od 3:0. Jones, Diaz i Salah su bili strijelci za domaće, dok Tottenham smanjuje u 39. minuti kada se Perišić narugao Van Dijku i pronašao Kanea za 3:1. Golovima Sona i Richarlisona je Tottenham izjednačio rezultat, no što se činilo kao podjela tog jednog boda se pretvorilo u pobjedu Liverpoola za koji nakon greške Lucasa Moure zabija Diogo Jota. Liverpool se nedavnim nastupima pokušava izboriti za 4. mjesto u ligi, no njihov je problem što je konkurencija na razini i pada u formi nekog Uniteda ili Newcastle trenutno nema.

Komentari

Povezano